7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paskaita „Švento Mykolo gatvės istorijos“

BGMC inf.
Nr. 3 (1282), 2019-01-18
Kronika

Sausio 24 d., ketvirtadienį (17:30 val.), Baltijos gintaro meno centras kartu su gide Liuda Matoniene kviečia į paskaitą – ekskursiją „Švento Mykolo gatvės istorijos“.
Liuda Matonienė - baigusi Vilniaus universitetą, šiuo metu yra profesionali gidė, nuo 2004 m. veda ekskursijas po Vilnių. Turi sukaupusi daugybę istorinės medžiagos apie miestą ir jo gyventojus. 2017 m. yra išleidusi pirmąją savo knygą „Vilnius: meilės stotelės“. Jos veiklą Vilniaus meras ir Kultūros paveldo departamentas įvertino padėkos raštais.

Žiemomis Vilnius atgydavo - perpildytas gyventojų dūgzdavo lyg avilys. Vyko spektakliai, koncertai, pokyliai, o kai ypatingų pasilinksminimų nebūta, giminaičiai ir draugai susirinkdavo kuriame nors name ne tik pavakarieniauti, muzikuoti, pašokti, bet ir prisiminti senus laikus.

Kviestume pratęsti šią tradiciją - susiburti sename Šv. Mykolo gatvės name, prie rusenančio židinio, gurkšnojant arbatą, prisiminti margą daugiataučio, daugiakultūrio Vilniaus gyvenimą, karus ir susitaikymą, nelaimes ir išsigelbėjimą - tai, ką stebėjo ir patyrė šios gatvės gyventojai, šimtmečiams bėgant. Prisiminti tuos žmones, kurie statė čia namus, bažnyčias ir vienuolynus, sodino sodus, tyrinėjo mokslo paslaptis, spausdino knygas, tapė. Ir tikėjosi Arkangelo Mykolo globos, nes jo vardu ši gatvė yra pavadinta.

Paskaita nemokama, tačiau rekomenduojame registruotis:
tel.: +370 5 2120499
el. p: [email protected]
facebook svetainė: fb.com/BaltijosGintaroMenoCentras

Žymos:
BGMC inf.,