7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Susitikimas su Europos senolių tarybos narėmis

NMKČDM inf.
Nr. 3 (1282), 2019-01-18
Anonsai Kultūra

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V. Putvinskio g. 55, Kaune sausio 20 d., sekmadienį, 15.00 val. kviečiame į atvirą susitikimą su Europos senolėmis, kuriame drauge įžengsime į amžinąją išmintį per mūsų tautos gyvenimo kūrimo garsu patirtį, pamėginsime atpažinti protėvių užkoduotas žinias mus supančiame garsų pasaulyje.

Nuo neatmenamų laikų senolės saugo ir puoselėja tautos išmintį ir kultūrą. Europos Senolių Tarybos narės susitinka kas 9 mėnesiai vienoje iš Europos šalių. Jos dalijasi savo patirtimi, išreiškia pagarbą Žemei, palaikančiai visą gyvybę, prisiima atsakomybę už gyvenimo išminties išsaugojimą ir perdavimą ateities kartoms. Šiais metais jos atvyksta į Lietuvą.

Laiko patikrinta išmintis daugelyje pasaulio šalių išreiškiama per garso ir tylos sąveiką tautinėje ir sakralinėje muzikoje. Lietuva išsaugojo unikalią folkloro tradiciją, todėl neatsitiktinai pasirinkta susitikimo tema – garsas.

Susitikimas vyks anglų kalba, su vertimu į lietuvių kalbą, bus galimybė klausti, diskutuoti, bendrauti arba tiesiog pabūti.  


Renginys nemokamas.

 

Žymos:
NMKČDM inf.,