7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Diuseldorfe Almyros Weigel paroda „Greitai kaip niekada“

Meno parko inf.
Nr. 37 (1274), 2018-11-16
Kronika

2018 Lapkričio 23 – 2019 Sausio 20 d.
Lapkričio 23 d. (penktadienį) 19 val. (vietos laiku) galerijoje „Meno parkas“ Diuseldorfe (Dorotheenstrasse 22) vyks Almyros Weigel parodos „Greitai kaip niekada“ atidarymas. Kviečiame!
Šiandieniniame, skaitmeniniame amžiuje, kada naujienos skrieja kosminiu greičiu, laikraštis, kaip medija pasilieka antikvariniame vaidmenyje – mūsų laikų reliktas, kuriuo buvo galima pasiekti globalią visuomenę.


Berlyne gyvenanti lietuvių menininkė Almyra Weigel sąmoningai naudoja laikraščius, kaip pagrindinę medžiagą, kuriant objektus ir instaliacijas, keisdama jų formą ir funkcijas ir perdirbdama jų turinį į „siūlus“ ar ilgas juostas. Tokiu būdu ji savaip keičia įprastą pasirinktos medijos suvokimą, bei atspindi Lietuvos tekstilės meno tradicijas.


Almyrai Weigel svarbu ne tiek kūrinių realizavimas, kiek naujų formų atradimai, susiję su tradiciniais audimo, verpimo ar rišimo būdais. Kūrimo procesas prilygsta mąstymo procesui, kuris iš idėjų, prisiminimų ir sąvokų kuria naują koncepciją, tuo pačiu metu pabrėžiančią ir pristatančią save skirtingais būdais. Taigi laikraštis simboliškai ir materialiai tarnauja kaip pagrindinė meno ir komunikacinė priemonė. Menininkė paverčia pirminės medžiagos vaizdą ir tekstą į anti-naratyvinį globalios informacijos pynimą, į abstraktų, monochrominį, skulptūrišką (pasaulio) kūno paviršių. Šiandieną, technologinei-ekonominei pažangai įgaunant pagreitį, Almyra Weigel savo minimalistine menine išraiška sukuria lėtą, apčiuopiamą, artimą, bet neįskaitomą estetiką.


Sužavėta šiuolaikinio informacijos srauto greičio, menininkė ieško būdų sulėtėti ir plačiau atsiskleisti.
Sabina Mlodzianowski


Almyra Weigel (*1964) – laisvai kurianti menininkė, docentė, kuratorė. Gyvena ir kuria Berlyne.
www.almyraweigel.de

Parodos organizatorius: „Meno parkas“
Partneris: „gleixnerart“

 

Žymos:
Meno parko inf.,