7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pokalbis apie šiuolaikinio meno kolekcionavimą: dėmesys konceptualiam ir minimalistiniam menui

Galerija Vartai
Nr. 34 (1271), 2018-10-26
Anonsai Kultūra

Spalio 29 d. 16:30 val. galerija „Vartai“ kviečia į viešbutį „Pacai", kuriame vyks edukacinis pokalbis apie šiuolaikinio meno kolekcionavimą. Pokalbyje, kurio dėmesio centre atsidurs konceptualus ir minimalistinis menas, dalyvaus žinomi kuratoriai ir rašytojai Julian Heynen (Vokietija) bei Daniel Marzona (Vokietija).

Julian Heynen yra kuratorius ir rašytojas, besispecializuojantis šiuolaikinio meno srityje. Jis yra rašęs ir dirbęs su tokiais menininkais kaip Bruce Nauman, Thomas Schütte, Katharina Fritsch, Lawrence Weiner, Franz West, Andreas Gursky, Gregor Schneider, Gerhard Richter ir daugeliu kitų. Jis ilgametis Krefeldo meno muziejaus parodų direktorius (1981–2000), iki 2016 m. Diuseldorfo K21 NRW muziejaus meno direktorius. 2003 m. ir 2005 m. J. Heynen buvo Vokietijos paviljono komisaras Venecijos bienalėje, 2008 m. vienas iš Šanchajaus bienalės kuratorių, o 2017 m. kuravo Gruzijos paviljoną Venecijos bienalėje.

Daniel Marzona yra kuratorius, rašytojas ir galerininkas. Nuo 2001 iki 2004 m. dirbo Niujorko PS1/ Modernaus meno muziejaus kuratoriumi. D. Marzona taip pat yra leidyklos „Navado press” Trieste bendraturtis ir įkūrėjas. Ši leidykla publikuoja menininkų knygas ir leidinius apie šiuolaikinį meną bei architektūrą. Kaip autorius ir redaktorius, D. Marzona parengė daugybę publikacijų ir knygų apie šiuolaikinį meną, o jo paruoštus leidinius „Minimal Art” ir „Conceptual Art” išleido garsi meno, architektūros ir dizaino leidykla „Taschen”. Nuo 2007 m. D. Marzona vadovavo Konrad Fischer galerijos šakai Berlyne, o 2014 m. rugsėjį surengęs Bernd Lohaus (1940–2010) parodą atidarė savo galeriją Friedrichstraße 17, Berlyne. „Daniel Marzona“ galerija atstovauja 15 garsių tarptautinių menininkų, tokių kaip Vajiko Chachkhiani, Matthew Buckingham, Nina Canell, Sofia Hultén, Bernd Lohaus ir kt. Galerija dalyvauja Viennacontemporary, ArtBerlin, arteBA, Art Cologne, Paris Internationale ir kitose šiuolaikinio meno mugėse bei tarptautiniuose projektuose.

Dalyvavimas šioje diskusijoje yra laisvas ir nemokamas. Pokalbis vyks anglų kalba. Po diskusijos visi kviečiami į galeriją „Vartai“, kur vyks Daniel Marzona kuruojamos grupinės menininkų parodos „Keturi kambariai su vaizdu“ atidarymas.

Daugiau informacijos apie parodą:
http://www.galerijavartai.lt/lt/index.php?menu=parodos&itemid=169


Mecenatas
Živilė ir Jonas Garbaravičiai

Globėjas
Renata ir Rolandas Valiūnai

Parodos rėmėjai
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Hotel Pacai, Clear Channel

 

Galerijos rėmėjai
Vilniaus miesto savivaldybė, VšĮ „Meno fondas“, Vilma Dagilienė, Romas Kinka, „Lietuvos rytas“, „Ekskomisarų biuras“

Informacinis rėmėjas
LRT

Už bendradarbiavimą dėkojame „Daniel Marzona“ galerijai.

Žymos:
Galerija Vartai,