7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kūrybinių industrijų konferencijoje orkestrą į kosmosą nusiuntusi Nelly Ben Hayoun

Rengėjų inf.
Nr. 32 (1269), 2018-10-12
Anonsai Kultūra

Šiemet didžiausioje kūrybinių industrijų konferencijoje Lietuvoje „What's Next?“ viešės itin įdomi viešnia – „WeTransfer“ kompanijos potyrių vadovė, orkestro kosmose direktorė, aktyvistė, kino režisierė ir vienintelė mokslininkė, kuriai buvo sukurta lėlė Barbė – prancūzė Nelly Ben Hayoun.

Kūrybiškumo galią naudojanti kovoje su įprastiniu mąstymu, Nelly Ben Hayoun „What's Next?“ konferencijoje atskleis savo įžvalgas ir patirtis iš potyrių dizaino srities.

„What's Next?“ konferencijoje pasakodama apie naujųjų technologijų poveikį ji sukels ne tik daug naujų minčių, diskusijų, bet ir provokacijų. Atskleisdama savo, kaip potyrių dizainerės patirtis, Nelly Ben Hayoun pademonstruos, kaip technologijos veikia žmones ir primins, kad nuo seniausių laikų daugelis inovacijų kildavo iš konfliktų. Aistringame savo pranešime, Nelly pasidalins didžiausių savo projektų (nuo Tarptautinio Kosminio orkestro iki „University of the Underground“) vystimo iššūkiais bei supažindins dalyvius su sava „atkaklaus dėmesio prikaustymo“ filosofija.

„Idėjos sklando ore. Tai žmogiškiausias mūsų visų gebėjimas – vaizduodė. Tarsi svarbiausias žmogaus ramuo. Visi turi idėjų, bet sudėtingiausia dalis jas paversti realybe. Išmokti jas atsirinkti, pritaikyti ir transformuoti taip, kad tomis idėjomis patikėtų ir kiti,“ – pasakoja Nelly, lietuviams ketinanti atskleisti, kaip tai padaryti ir neįmanoma paversti įmanoma.

Nors Nelly Ben Hayoun gimė Prancūzijoje, šiuo metu ji gyvena Didžiojoje Britanijoje. Ji ne tik priklauso Tarptautinės astronautikos federacijai ir yra Tarptautinio kosmoso informacijos bei švietimo komiteto narė, bet ir 2013 m., bendradrabiaudama su „NASA“ ir su tokiomis muzikos žvaigždėmis, kaip „Sigur Rós“, „Prodigy“, „Savages“,  Damon Albarn, ir kitais, sudarė pirmąjį pasaulyje Tarptautinį Kosmoso Orkestrą.

Siekdama dalintis savo žiniomis, Nelly įkūrė ir unikalų nemokamą „University of Underground“ universitetą, kuriame mokymas paremtas netradiciniais moksliniais tyrimais, o jo patarėjų gretas sudaro tokios asmenybės, kaip aktyvistas prof. Noam Chomsky, legedinio Niujorko muziejaus „MOMA“ kuratorė Paola Antonelli, „Ted Prize“ laureatas ir „SETI“ mokslininkas dr. Jill Tarter ir kiti.

Be to, ji yra potyrių dizaino studijos „Nelly BenHayoun Studios“ įkūrėja. Šios studijos klientų sąraše galima rasti visas didžiausias pasaulines kompanijas ir organizacijas – nuo „Google“, „Lego“ ar „BBC“ žiniasklaidos kanalo iki Nacionalinio Kinijos muziejaus.

Itin aktyvi ir nenuilstanti prancūzė nestokoja dėmesio ir įvertinimų. Žurnalas „Icon Magazine“ Nelly Ben Hayoun titulavo viena iš penkiasdešimties ateities dizaino inovatorių, o visus jos gautus apdovanojimus sunku ir išvardinti: nuo kone kasmetinių „Metų moters“ įvertinimų iki „Wired“ apdovanojimo už nuopelnus pasauliui.

„What's Next“ konferencijos metu pirmą kartą Vilniuje viešėsianti Nelly Ben Hayoun visiems tiems, kurie nori žengti koją kojon su pasaulinėmis naujienomis, pasimokyti iš gerų pavyzdžių ir praktiškai išmokti naujų inovatyvių metodų, nepagailės ne tik vertingų įžvalgų, bet ir nuoširdžių patarimų.

Šiemet „What's Next?“ konferencija, žadanti dvi koncentruotas dienas idėjų, įžvalgų, įgūdžių ir pažinčių išsinešimui, vyks lapkričio 8-9 d. menų fabrike „Loftas“. Bilietai į konferenciją jau prekyboje. Juos įsigyti galima čia: goo.gl/2mq72t

Daugiau informacijos: www.whatsnext.lt

Žymos:
Rengėjų inf.,