7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kreivių“ organizatoriai klausia, kaip menas siejasi su aktyvizmu

Rengėjų inf.
Nr. 28 (1265), 2018-09-14
Kronika

Rugsėjo 15 d. Menų spaustuvėje vyks diskusija „LGBT* kultūra Lietuvoje – menas ir/ar aktyvizmas?“. Joje  menininkai, aktyvistai ir kritikai kalbėsis apie jau susiformavusią kultūrą, jos santykį su politiniais bei socialiniais pokyčiais.


Renginį organizuojanti Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su queer festivaliu „Kreivės“ šeštadienio popietę siūlo praleisti kartu su kava ir pokalbiais apie spalvingą lietuvišką LGBT* kultūrą. Kaip ją apibrėžti? Kokią meno ir aktyvizmo jungtį ji siūlo? Kas yra lietuviškasis queer? O ar kultūra apskritai privalo siekti visuomeninių pokyčių?


Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė džiaugiasi, kad Tarnyba aktyviai bendradarbiauja su įvairiomis nevyriausybinėmis organizacijomis, aktyvistais, ekspertais ir kitais žmogaus teisėms neabejingais žmonėmis.


„Istorijoje esama daug pavyzdžių, kai garsūs menininkai ne tik savo kūryba, bet ir visuomenine veikla prisidėjo prie esminių socialinių bei politinių permainų. Diskusija „Kreivėse“ yra puiki galimybė išsakyti ir išgirsti įvairius požiūrius, neformaliai pasikalbėti ir pamatyti, koks, keičiant neigiamas nuostatas, iš tikrųjų svarbus kultūros vaidmuo“, – sako A. Skardžiuvienė.


Savo įžvalgomis diskusijoje „LGBT* kultūra Lietuvoje – menas ir/ar aktyvizmas?“ dalysis:
dramaturgė ir teatrologė, pjesės „Žalgirės“ autorė GABRIELĖ LABANAUSKAITĖ-DIENA;     kuratorius, kultūros kritikas, queer kontrkultūrinių renginių serijos „We Are Propaganda“ ko-kuratorius EDVINAS GRIN; kuratorė, meno kritikė KAROLINA RIMKUTĖ; viena iš festivalio „Kreivės“ organizatorių LAURA VARŽGALYTĖ.


Renginys vyks Menų spaustuvės kavinėje „prieš ir po“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius). Renginio pradžia – 14 val. Įėjimas nemokamas.


Ši diskusija – pokalbių apie lygybę ciklo dalis. Visuomenei atviromis diskusijomis siekiama, kad apie žmogaus teises būtų kalbama ne tik uždaruose susitikimuose, konferencijose ar posėdžiuose, bet ir tiesiog prie kavos puodelio.


Daugiau informacijos:     Izabelė Švaraitė    

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba    

Atstovė ryšiams su visuomene    

Tel. 8 706 63924    

[email protected]

Žymos:
Rengėjų inf.,