7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Iš fondų į visuomenę

NMKČDM inf.
Nr. 26 (1263), 2018-06-29
Kronika

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V. Putvinskio g. 55, Kaune rugpjūčio 22 d., trečiadienį, 13 val. bus pristatomi vykdyto projekto „Dailės katalogų, esančių M. K. Čiurlionio dailės muziejaus bibliotekoje, nenustatytų autorinių teisių turėtojų paieška bei jų pristatymas visuomenei“ rezultatai.

Renginyje dalyvaus kultūros darbuotojas, rašytojas, renginių organizatorius ir vedėjas Juozas Žitkauskas, muziejaus bibliotekos vedėja Violeta Karmalavičienė, projekto autorė ir sudarytoja Silvija Burokaitė, Aušra Liutkutė (sopranas) ir Asta Kvasytė (fortepijonas).

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos remiami autorinių teisių paieškos ir apsaugos projektai paskatino įsijungti ir Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus biblioteką. Šiandien jau nepakanka vien tik kaupti ir saugoti rašytinį kultūros paveldą, reikalingas bibliotekos modernizavimas – jos priartinimas prie plačiosios visuomenės. Norint tai padaryti ir skaitmeninti kūrinius, reikia atlikti kruopščią nenustatytų autorių teisių turėtojų (dar vadinamų kūrinių našlaičiais) paiešką.

Pristatymo metu bus apžvelgiama vykdyto projekto eiga, sunkumai, su kuriais buvo susidurta, ir galutinis rezultatas, t. y. leidinukas „Iš fondų – į visuomenę“: Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus bibliotekoje saugomo dailininkų palikimo sklaida.


Renginys nemokamas.

 

Žymos:
NMKČDM inf.,