7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Žurnalo „The Happy Hypocrite: Tolstoyevsky“ pristatymas Londone

Justė Kostikovaitė
Nr. 22 (1259), 2018-06-01
Kronika

Gegužės 30 d. 19 val. Londono Camden meno centro kavinėje buvo pristatytas 10-asis žurnalo „The Happy Hypocrite“ numeris. Pristatyme dalyvavo kviestinės šio numerio redaktorės Virginija Januškevičiūtė ir menininkė Elena Narbutaitė, rašytoja Isabel Waidner, leidyklos „Book Works“ atstovai ir 11-ojo „The Happy Hypocrite“ numerio redaktorė Erica Scourti.


„The Happy Hypocrite“ – tai 2008-aisiais pradėtas leisti kasmetinis kultūrinis žurnalas, publikuojantis menininkų tekstus. Įkvėptas modernių, eksperimentinių bei avangardinių žurnalų, tokių kaip „Bananas“, „Documents“, „The Fox“, „Merlin“ ir „Tracks“, šis leidinys plėtoja šių svarbių žurnalų metodiką ir tuo pat metu formuoja visiškai naują požiūrį į tekstus, cirkuliuojančius meno lauke.
10-ajame žurnalo numeryje publikuojami Davido Bernsteino, Monikos Kalinauskaitės, Zoe Kinsgley, Michaelo Lawtono, Candicės Lin, Nicko Nortono, Kim Schoen, Isabelės Waidner ir Jono Žakaičio tekstai (Kalinauskaitės ir Žakaičio tekstus į anglų kalbą vertė Erika Lastovskytė). Žurnalas iliustruotas meininkų iš Vilniaus kolektyvo „ateate“ koliažais, Elenos Narbutaitės ir Gintauto Trimako fotografijomis ir Pierre’o Bonnard’o, Giovanni di Paolo, Félixo Vallottono ir Édouardo Vuillard’o tapybos darbų vaizdais.

Renginio organizatorius – leidykla „Book Works“ – yra remiamas Anglijos meno tarybos.
Renginio partneriai:
Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje bei Lietuvos kultūros institutas.
Adresas: Camden Arts Centre Café
Arkwright Road
London NW3 6DG