7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinio Komiteto Atrinktas Lietuvis Menininkas Dalyvaus XII Florencijos Bienalėje

Rengėjų inf.
Nr. 20 (1257), 2018-05-18
Kronika

Florencijos Bienalės direktorius Pasquale Celona paskelbė, kad Florencijos Bienalės Tarptautinis Atrankos Komitetas pakvietė apdovanojimą pelniusį menininką Edviną Busarovą, dalyvauti XII Florencijos Bienalėje, kuri įvyks istoriniame pastate "Fortezza da Basso" Florencijoje, Italijoje, spalio 18-27 dienomis, 2019m. Edvinas Busarovas yra tarptautinis menininkas, žinomas dėl savo juvelyrinių skulptūrų, unikaliu būdu pagamintų iš sidabro, aukso ir karšto stiklo emalio.


Florencijos Bienalė, tai kas du metus vykstanti viena garsiausių šiuolaikinio meno parodų Pasaulyje, kuri pristato tarptautinius šiuolaikinio meno kūrinius. Pernai metais dalyvavo 460 menininkų iš 72 pasaulio šalių, ir buvo aplankytas daugiau nei 10000 lankytojų, buvo globojamas Italijos Kultūros ir Turizmo Ministerijos, Toskanos Regiono ir Florencijos Savivaldybės. Per pastaruosius dvidešimt metų Florencijos bienalė visiems dalyviams suteikė išskirtinę tarpkultūrinę ir tarpdisciplininę patirtį. Pripažindama šį įsipareigojimą, Florencijos Bienalė buvo įtraukta į Jungtinių Tautų 2001 m. Programą "Dialogas tarp civilizacijų", o 2017 m. ją globoja Italijos nacionalinė UNESCO komisija.


Edvinas Busarovas gyvena ir kuria meną Vilniuje, jau daugiau nei 20 metų. Kalbant apie Florencijos Bienalę, Edvinas teigė: "Man labai malonu ir džiugu, kad Tarptautinis Atrankos Komitetas pasirinko mane būti dalimi šio nepakartojamo įvykio. Tai yra garbė būti pakviestam į Florenciją, kur kūrė žinomiausi Pasaulio menininkai istorijoje ir yra sutelkta daugybė didžiausių šedevrų".


Bienalės metu menininkai varžosi dėl „Lorenzo Il Magnifico“ gyvenimo apdovanojimo, kurį yra gavę pasaulinio lygio menininkai, kaip Marina Abramovic, David Hockney, Anish Kapoor, Christo & Jeanne-Claude, Gilbert & George, El Anatsui.


Bienalėje menininkas pristatys mažosios plastikos renesansinio stiliaus šachmatų skulptūrėles, pagamintas iš sidabro, aukso, stiklo emalio ir brangakmenių. Planuojama inkorporuoti ir skaitmeninę 3D vizualizaciją. Kūrinys atspindės 16 ir 21 amžiaus bruožus. Su meno mecenato pagalba kūrinys bus užbaigtas iki šių metų galo.


Apie Menininką Edviną Busarovą:
Edvinas Busarovas gimė Kaune 1973 metais. Pagrindinė menininko specialybė – Meninių baldų restauravimas. Dirbdamas medžio restauratoriumi susipažino su toje įmonėje dirbančiais metalo meistrais, kurie ir atskleidė nemažai metalo valdymo paslapčių. Tuo metu, 1998 metais, Edvinas ir nusprendė užsiimti mažąja metalo plastika. Menininkui pavyko atrasti unikalų, savo sugalvotą stiklo emalio dengimo principą, kuris artimas juvelyro Peter Carl Fabergé kiaušinių emalio padengimo technologijai. Menininkas visą gyvenimą siekia tobulumo, todėl nebuvo pasiruošęs rodyti savo darbų viešumoje iki kol bus pats užtikrintas, kad darbai verti visuomenės dėmesio ir kritikos. Po dvidešimties metų savo mažosios metalo plastikos stiliaus paieškų, menininkas nusprendė pradėti lįsti į viešumą ir per trumpą laiką sudalyvavo Tarptautinėse parodose Belgijoje ir Italijoje, Lietuvoje Septintojoje Emalio Meno Bienalėje; Pelnė apdovanojimą 3 Dimensijų Kategorijoje, 8-oje kasmetinėje Vaizduojamojo Meno Parodoje, Light Space & Time Online Galerijoje, Florida (JAV).

Kontaktinė Informacija:
El. paštas: [email protected]
Tinklalapis: www.busarovasart.com

 

Žymos:
Rengėjų inf.,