7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Reconsider Design“

NMKČDM inf.
Nr. 18 (1255), 2018-05-04
Anonsai Kultūra

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje, Nepriklausomybės a. 12, Kaune, gegužės 8 d., antradienį, 17 val. įvyks parodos „Reconsider Design“ atidarymas. Jo metu lankytojams bus surengta parodą pristatanti paskaita.

Tarptautinėje parodoje eksponuojama 30 atidžiai atrinktų ekodizaino projektų, atkreipiančių dėmesį į mūsų kasdienius įpročius ir jų įtaką aplinkai, ieškančių sprendimų, kaip sumažinti neigiamą žmogaus veiklos poveikį gamtai, neprarandant produktų kokybės ir unikalių savybių.
Paroda „Reconsider Design“ skatina galvoti apie visuotinės atsakomybės principą ir projektavimo vaidmenį. Didelė produkto poveikio aplinkai dalis yra žinoma jau projektavimo etape. Prisiimti atsakomybę už projektavimą – tai kurti produktus, procesus ir paslaugas taip, kad jie būtų ekologiški ir tvarūs visą savo būvio ciklą.

Parodoje pristatomi sėkmingi ekologinio projektavimo pavyzdžiai iš Baltijos jūros regiono šalių. Ar tai būtų švietimas, socialinė veikla, ar mobilumas – iš visų šių sričių pateikiami į ateitį orientuoti produktai ir idėjos. Kaip „Ecodesign Roadshow“ dalis paroda eksponuojama keliuose Baltijos jūros regiono miestuose. Kartu vykstantys praktiniai seminarai ir renginiai skatina ekologinį projektavimą kaip projektavimo metodą ir keitimąsi žiniomis bei patirtimi.

Paroda yra projekto „Ecodesign as a Driver of Innovation in the Baltic Sea Region (Ecodesign Circle)“ dalis. Projektą remia „Interreg Baltijos jūros regiono programa 2014–2020“.

Projekto partneriai: Suomijos dizaino forumas, Estijos dizaino centras, Švedijos industrinio dizaino fondas, Tarptautinis Berlyno dizaino centras, Vokietijos aplinkosaugos agentūra, M. Žilinsko galerija, Vytauto didžiojo universitetas, Kauno miesto savivaldybė.
Projekto organizatorius Lietuvoje: Lietuvos dizaino forumas

Įmonių, aukštųjų mokyklų atstovai kviečiami registruotis į mokymus apie ekodizainą ir žiedinės ekonomikos teikiamą naudą. Mokymų metu bus pristatyta unikali metodologija, kuri padės atrasti ir integruoti ekodizaino sprendimus kasdieniame gyvenime. Mokymus ves ekspertai Maxas Marwede (Vokietija) ir Tapani Jokinenas (Suomija). Būtina išankstinė dalyvių registracija iki gegužės 7 d.: www.bit.ly/learningfactory Mokymai vyks Vytauto Didžiojo universitete (V. Putvinskio g. 23, Kaunas, 412 auditorija), gegužės 9 d., 9–17 val. Mokymai vyks anglų kalba.

Paroda veiks: 2018 05 08 – 2018 05 31

Papildomą informaciją teikia: Audronė Drungilaitė tel. +370 600 30707; [email protected]

 

 

 

Žymos:
NMKČDM inf.,