7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Ciurichas - kur Vilnius susitinka Niujorką”

Rengėjų inf.
Nr. 17 (1254), 2018-04-27
Kronika

Auksinėje Ciuricho ežero pakrantėje esanti vila Meier Severini tapo įkvepiančia Lietuvos ir JAV meno susitikimo vieta. Kosmopolitiški meno mylėtojai, gyvenantys Ciuriche, balandžio 21 d. lankėsi parodoje „Ciurichas - kur Vilnius susitinka Niujorką”.

Parodoje, kurią surengė Šveicarijoje veikiantis šiuolaikinio meno butikas ART GODA, buvo pristatyti Lietuvos ir JAV menininkų darbai: Aloyzo Smilingio tapyba ir skulptūra, R. Wayne Reynoldso tapyba and evolono bei Aurelijos Šimkutės, Gedimino Endriekaus ir Vlado Kančiausko skulptūros.

Dvylika tapybos darbų ir dvi bornzos skulptūros atspindėjo Aloyzo Smilingio kūrybinį kelią nuo 1974 iki 2018 m., nuo natiurmortų iki abstraktaus ekspresionizmo ir biomorfiškų bronzos formų.

R. Wayne Reynoldsas pademonstravo galingą sugrįžimą į meno pasaulį po 23 metų pertraukos. Vienuolika tapybos darbų ant balto evolono, priklausančių “Žemės” serijai “Tai ne mūsų planta!”, priminė parodos lankytojams, kad gyvename laikinuose namuose, kuriais gana prastai rūpinamės. Kurdamas menininkas naudojo unikalią techniką, suteikiančią jo darbams dinamikos per atsitiktinai pasikartojančius trafaretiškus raštus.

Parodos lankytojai norėjo paliesti gamtos įkvėptas Vlado Kančiausko skulptūras, atidaryti Aurelijos Šimkutės sukurtos bronzinės planetos ir jos gyventojo duris, žavėjosi “Praeiviais”, atžingsniavusiais iš Gedimino Endriekaus studijos.  

“Šveicarijoje susitinka pasaulio lyderiai ir įkvepiantys talentai, o taip pat ir įvairių formų ir stilių meno kūriniai, tad tai, kad menas iš Lietuvos ir JAV susitiko Ciuriche - nėra atsitiktinumas. Esu įsitikinusi, kad meno gerbėjams ši paroda pateikė daug malonių siurprizų”, - sakė parodos kuratorė ir ART GODA įkūrėja Goda Smilingytė.

Vienos dienos paroda (pop-up) patvirtino, kad menas neturi nei geografinių, nei laiko ribų. Kūriniai, kurių autoriai gyvena skirtingose pasaulio vietose, vedami skirtingų kūrybinių idėjų ir kuria skirtingomis technikomis, harmoningai derėjo tarpusavyje ir buvo šiltai sutikti auditorijos.


Apie ART GODA

ART GODA - šiuolaikinio meno butikas, veikiantis Šveicarijoje nuo 2017 m. Internetinė galerija atstovauja Lietuvos, Šveicarijos ir JAV menininkus, organizuoja pop-up parodas ir teikia įvairias paslaugas meno kolekcininkams bei verslo bendrovėms. Kovo mėnesį ART GODA pristatė riboto tiražo ant drobės atspausdintų abstraktaus meno kūrinių kolkeciją biurams ir dekoravo šiuolaikišką bendradarbystės (coworking) erdvę Ciuricho centre.

Daugiau informacijos suteiks:

Goda Smilingytė       +41 78 669 0334
[email protected]      www.artgoda.ch

Nuotraukų autorius: Rimas Sukarevicius, rimas-photography.com

Žymos:
Rengėjų inf.,