7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Verslo, talentų, švietimo ir kultūros forumas Šiaurės Lietuvoje - Panevėžio forumas 2018

Rengėjų inf.
Nr. 11 (1248), 2018-03-16
Kronika

2017-aisiais daugiau nei 800 žiūrovų ir 24 Lietuvoje žinomus ekspertus po vienu stogu sutraukęs Panevėžio ekonomikos forumas grįžta su nauja jėga - patobulėjęs, išaugęs, tarptautinis. Į šių metų forumą kalbėti apie ekonomiką, kultūrą, švietimą ir kaip kurti Panevėžį, kuriame gera gyventi, organizatoriai kviečia jau šių metų gegužės 11-ąją.

Prieš metus naudotą šūkį #PanevėžioAmbicija organizatoriai Panevėžio Miesto Alumni klubas šiemet keičia į #ReikVeikt ir kviečia imtis konkrečių veiksmų bei darbų siekiant praėjusiame forume iškeltų ambicijų ir vizijų įgyvendinimo. “Turėtų kiekvienas įsiimti sau į galvą, kaip patį įstatymiškiausią dalyką, kad tu mirsi. Greit mirsi, kiek tau duota, tiek, gamtos. Ir sprendimą daryt toj apimty, toj funkcijoj, toj prielaidoj, tam įstatyme gamtos. Ir veikt, pozityviai veikt. Žmogui yra duota ta teisė”, - taip 1996 metų dokumentiniame filme „Atominės akimirkos“ pasakė vienas įtakingiausių visų laikų Panevėžio veikėjų Juozas Miltinis. Jis savo pavyzdžiu, darbais ir energija drastiškai pakeitė miesto kultūros veidą, sukūrė tarptautinio lygio kultūros židinį.

Organizatoriai tiki, jog imtis darbų geriausiai įkvepia bendruomenių, verslo, kultūros, švietimo lyderių pavyzdžiai, jau įgyvendinti sėkmingi projektai Lietuvoje ir užsienyje. Būtent todėl šių metų pranešėjų sąraše - net keletas svečių iš užsienio, savo patirtimi įrodžiusių, kad pokyčių sėkmė priklauso nuo motyvacijos ir noro juos pasiekti.

Vieną tokių sėkmės istorijų Panevėžio forume pristatys „Connect Ireland“ vadovė Joanna Murphy. „Connect Ireland“ - tai pavyzdinė iniciatyva, subūrusi beveik 100 tūkst. airių visame pasaulyje, kurie padėjo pritraukti rekordinį investuotojų skaičių. 94 užsienio kapitalo įmonės, kurios jau sukūrė 2800 darbo vietų, o iš jų 66% ne sostinėje Dubline, o regionuose. Tai bus vienas iš dviejų pagrindinių pranešimų forume. Jis palies ne tik globalios bendruomenės subūrimo svarbą, bet ir talentų bei investicijų pritraukimo temas.

Panevėžio forumo programa pagal svarbiausius miestui iššūkius suskirstyta į tris dalis - švietimo bei talentų pritraukimo, naujos lyderystės Panevėžio kultūriniame gyvenime paieškos ir verslo konkurencingumo bei investicijų pritraukimo.

Švietimas - neabejotinai viena svarbiausių sričių, veikiančių tiek miesto ekonomikos, tiek kultūros raidą. Apie tai, kaip kurti patrauklų ir 21-ojo amžiaus lūkesčius atitinkančią ugdymo sistemą, kalbėti kviečiami inovatyvius sprendimus taikantys švietimo politiką Lietuvoje ir užsienyje formuojantys lyderiai. Forumo metu taip pat vyks vaikų ir jaunimo programavimo, robotikos dirbtuvės, bendradarbiaujant su iniciatyva „Kompiuteriukai vaikams” ir kitomis organizacijomis.

Apie konkurencingos, verslui ir investicijoms patrauklios aplinkos regione kūrimą kalbės LR ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. Taip pat dalyvaus „Invest in Odense“ vadovas, robotikos revoliuciją kartu su komanda Danijos mieste Odensėje įgyvendinęs Joost Nijhoff. Panevėžys, praėjusiame Forume išsikėlęs tikslą tapti vienu iš Šiaurės Europos ir Baltijos regiono robotikos centrų, seka įkvepiančia Odensės sėkmės istorija. Šio Danijos miesto robotikos ekosistemoje jau veikia daugiau nei 100 robotikos įmonių, dirba per 2600 darbuotojų.

Forumo dalyviai turės progą prisiminti ir Juozo Miltinio, Panevėžyje aktorių elitą subūrusio režisieriaus, fenomeną ir pasinerti į naujas lyderystės kultūros srityje paieškas. Maestro Miltiniui atvykus į Panevėžį, centrinėje miesto aikštėje dar lakstė žąsys, o būsimos stiprios pramonės buvo matyti tik užuomazgos. Vienas iš pranešėjų, Paulius Gritėnas - panevėžietis, 15min.lt žurnalistas, filosofas - apžvelgs geruosius bendruomenių lyderystės pavyzdžius, kaip miestui įmanoma rasti savo stipriąją kultūros nišą ir ją vystyti. Forumo metu kultūros sesijoje ir bus ieškoma atsakymų į klausimus “kokias žąsis reikia vaikyti šiandien” ir kokie kultūros elementai yra kertiniai kuriant šiandieninį miesto identitetą.

Gegužės 11 d. vyksiančio tarptautinio forumo pranešimai, diskusijos bus verčiamos anglų - lietuvių kalbomis. Forumas vyks nuo 9:00 iki 16:30 Kino centre “Garsas” (Respublikos g. 40, Panevėžys).

Naujienas apie renginio panelinių diskusijų dalyvius, pranešėjus sekti kviečiame Facebook renginyje - https://www.facebook.com/events/276093989590474/. Forumas nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas - būtina registracija, kurios formą rasite internetiniame puslapyje - www.panevezioforumas.lt

Augustas Alekna, Panevėžio Alumni komunikacijos vadovas
Tel. nr.: +37061016087; +37061773339
El. p.: [email protected]; [email protected]

 

Žymos:
Rengėjų inf.,