7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kazimieros Kazijevaitės knygos „Septynios kartos“ pristatymas

Rengėjų inf.
Nr. 40 (1234), 2017-12-01
Anonsai Kultūra

Kviečiame Jus gruodžio 1 d. (penktadienį), 17 val. į Kazimieros Kazijevaitės knygos „Septynios kartos“ pristatymą, kuris vyks Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40).
Prie puodelio arbatos ne tik pasikalbėsime apie literatūrą, gyvenimą, Vilnių bei kitus gerus dalykus, bet ir pasiklausysime namų muzikavimo. Pianinu skambins Ausma Sakalauskaitė.
 
Kazimiera Kazijevaitė-Astratovienė gimė 1981 m. Vilniuje (gimtieji namai – Pilies g. 40). Yra baigusi lietuvių filologijos bakalauro studijas Vilniaus universitete, taip pat Lietuvos žurnalistikos centro rengtas Profesines žurnalistikos studijas. Verčia prozą ir poeziją iš anglų ir rusų kalbų. Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos (LLVS) narė nuo 2010 m. Nuo 2012 m. atstovauja LLVS Baltijos rašytojų taryboje (BWC) Visbyje (Švedija); 2015 m. tapo BWC pirmininke. 2016 m. debiutavo kaip poetė kultūros portale „Meno bangos“.


Kazimiera taip sako apie savo kūrybą: „Verčiu ir rašau tik dėl vienos priežasties – mane domina istorijos. Jos tarsi pačios mane susiranda: įsiskverbia į kiekvieną dieną ir akimirką, atsiskleidžia pačiomis netikėčiausiomis aplinkybėmis ir nebelieka nieko kito, tik jas užrašyti.“
„Septynios kartos“ – pirmoji Kazimieros prozos knyga, išėjusi 2016 m. rudenį. Už ją autorė apdovanota Kazimiero Barėno literatūrine premija. Ši premija įsteigta lietuvių išeivijos Didžiojoje Britanijoje veikėjų, kraštiečių Marijos ir Kazimiero Barėnų sumanymu paskatinti jauną gabų prozininką.

Marijos ir Jurgio Šlapelių namo-muziejaus administracija
Pilies g. 40, LT-01123 Vilnius
Tel. ir faksas 2610 771
[email protected]
www.slapeliumuziejus.lt

Žymos:
Rengėjų inf.,