7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

J. Faino atsiminimų knygos „Berniukas su smuiku“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi

VVGŽM inf.
Nr. 32 (1226), 2017-10-06
Anonsai Kultūra

Spalio 4 d. (trečiadienį) 17.30 val. įvyks J. Faino atsiminimų knygos „Berniukas su smuiku“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi.

Gyvenimas Kauno gete, slapstymasis nuo nacių lietuvio namuose ir stebuklingas išsigelbėjimas – tai tik dalis karo ir pokario laikų patyrimų, aprašytų Jochanano Faino atsiminimų knygoje „Berniukas su smuiku“. Memuaruose J. Fainas prisimena, kaip jį, gabų 14-metį smuikininką, savo namuose kartu su kitais penkiolika žmonių 1944 m. paslėpė lietuvis Jonas Paulavičius, taip juos išgelbėdamas nuo mirties. J. Paulavičiaus dėka knygos autorius išgyveno karą ir galiausiai persikėlė į Izraelį. Knygoje prisimenami siaubingi įvykiai, tačiau J. Fainas apie juos pasakoja be neapykantos – puslapiuose juntamas jo optimizmas ir humoro jausmas, neabejotinai padėję išgyventi karo metu.

J. Fainas savo memuarus pirmą kartą paskelbė hebrajų ir olandų kalbomis prieš dešimt metų. Šiemet jo knygą lietuvių kalba išleido leidykla „Kitos knygos“.

Pristatyme dalyvaus knygos autorius J. Fainas, vertėjai Arvydas Sabonis ir Ina Preiskel (Finkelšteinaitė), literatūrologė, teatrologė Irena Veisaitė, muziejaus Žydų gelbėjimo ir atminimo įamžinimo skyriaus vedėja Danutė Selčinskaja. Renginio moderatorius – 2014 m. Tolerancijos žmogumi išrinktas portalo Bernardinai.ltvyr. redaktorius, publicistas Donatas Puslys.

Renginio organizatoriai: Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus, leidykla „Kitos knygos“.
Diskusija bus verčiama iš rusų k., renginio metu bus galima įsigyti knygų. Renginys nemokamas.
 
Pasiteiravimui renginio koordinatorė:
Jurga Jackevičiūtė
[email protected]
866353322

Žymos:
VVGŽM inf.,