7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Karikatūrų paroda „Humoristinis brizas“ Klaipėdoje

Rengėjų inf.
Nr. 26 (1220), 2017-06-30
Anonsai Kultūra

2017 m. liepos 27 d. 17.00 val. „Klaipėdos galerijoje“, Bažnyčių g. 6, vyks satyrinių, humoristinių piešinių ir karikatūrų parodos – konkurso „Humoristinis brizas. Neužšąlantis kultūros uostas“ atidarymas.


„Klaipėdos galerijoje“ jau ketvirtus metus rengiamoje tradicinėje Nacionalinės karikatūristų asociacijos „Humor sapiens“ parodoje, dedikuotoje Jūros šventei, pristatoma geriausių šalies karikatūristų kūryba. Lietuvos humoristai šmaikščiai ir išmoningai gvildena žmogaus,  jūros ir mus supančios aplinkos problemas, per praeities ir dabarties humoristinę, satyrinę prizmę linksmai ir rimtai dalijasi įžvalgomis apie praeitį ir ateitį, nenutoldami nuo mus supančių realijų, vertina žmogaus būties, prasmės ir galimybių evoliuciją.
 
Karikatūrų paroda „Humoristinis brizas“ suteikia galimybę per lengvą lyg gaivus brizas humoro formą tarsi iš šalies pažvelgti į beprotiškai fantastišką gyvenimo tėkmę. Humoras gelbsti net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis, jis gali būti optimizmo stimuliatorius, neleidžiantis nugarmėti į pilkumos verpetus, kemsynus ar akivarus. Karikatūros padeda ne tik nugalėti mąstymo inerciją, stereotipus, bet įtraukia ir užburia lankytojus, suteikia vilties irklus visiems, kurie ieško ir nori įsilieti į bendrą idėjų generavimo procesą.

Parodas „Humoristinis brizas“ organizuoja Nacionalinė karikatūristų asociacija „Humor Sapiens“. Parodos kuratorius – šalies ir užsienio linksmosios grafikos mėgėjams gerai žinomas klaipėdietis dailininkas karikatūristas, Nacionalinės karikatūristų asociacijos narys Evaldas Vėgėlė.

Karikatūristų bendruomenė dėkoja viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“, kurios darbuotojų pastangų dėka gaivaus humoro brizas jau ketvirti metai paeiliui aplanko uostamiestį.

Maloniai kviečiame apsilankyti!

Paroda veiks iki rugpjūčio 10 dienos.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,