7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Seime pristatoma paroda „Dainų šventei 100. Veidai“

Rengėjų inf.
Nr. 15 (1507), 2024-04-12
Kultūra Anonsai
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Balandžio 11 d., ketvirtadienį, 13 val. Vitražo galerijoje (Seimo I rūmai) pristatoma Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta fotografijų paroda „Dainų šventei 100. Veidai“. Renginyje sveikinimo žodį tars Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielson, parodą ir būsimus Dainų šventės renginius pristatys Dainų šventės direktorius Saulius Liausa, Dainų šventės komunikacijos vadovė Ieva Krivickaitė.

Iš parodos nuotraukų žvelgia šimtmečio žmonės – išdidūs, kūrybiški, iš kartos į kartą perduodantys tai, kas svarbiausia. Jie mums neša žinią apie nenutrūkstamą gyvybę, kurios neįmanoma nei užgniaužti, nei pamiršti, nes ji yra viena, bet mūsų visų. Tai gyvastis, kuri per amžius tęsiasi – iš žmogaus į žmogų, iš atminties – į ateitį, iš namų – į pasaulį, iš kalbos – į dainą, iš 1924-ųjų – į 2024-uosius.

Parodoje panaudotos Ramūno Virkučio, Martyno Vidzbelio, Artūro Moisiejenko, Juozo Siruso, Martyno Siruso, Monos Avik, Lietuvos centrinio valstybės archyvo ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro archyvo nuotraukos. 2124 m. Dainų šventės dirbtiniu intelektu sugeneruotos nuotraukos autorius Paulius Gvildys.

Parodą lydi ir interaktyvus stendas, kuriame galima plačiau susipažinti su Dainų šventės istorija, datomis, jas organizavusiais iškiliais asmenimis, pasiklausyti šventėse skambėjusių dainų įrašų fragmentų, pamatyti šokių elementų. Savo žinias apie Dainų šventės rengimo tradicijas ar Lietuvos skirtingų regionų tautinius kostiumus galima pasitikrinti stendo viktorinose.

 

Paroda eksponuojama balandžio 4 – gegužės 10 dienomis. Parodą lankytojai gali apžiūrėti atvirų durų valandomis, kurios rengiamos penktadieniais nuo 11 iki 15 val.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.