7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Neringos muziejai kviečia į „muziejų, kurį kuriame kartu“!

Edita Anglickaitė
Nr. 38 (1190), 2016-11-25
Kultūra Anonsai

„Neringos muziejai“ džiaugiasi iniciatyvia ir kūrybinga Neringos bendruomene, kuri neliko abejinga kvietimui „kurti muziejų kartu“ ir tapo tikrais parodos kūrėjais ir bendraautoriais, pateikdami šiai eksperimentinei parodai itin spalvingų ir skirtingų daiktų, branginamų ir saugojamų ne vieną dešimtmetį.

 

Visi parodos-muziejaus „Muziejų kuriame kartu“ eksponatai – tai gyvosios istorijos liudininkai, vis dar išlaikantys stiprų ir glaudų emocinį ryšį su jų savininkais, tarp kurių ir senos vinilinės plokštelės su vaikystėje klausytomis pasakomis, ir Pirmojo pasaulinio karo šautuvo durtuvas, ir tarpukaryje pagamintas radijo imtuvas.

 

Tad Neringos muziejai nuoširdžiai kviečia visą Neringos bendruomenę ir miesto svečius į gyvosios istorijos parodos-muziejaus „Muziejų kuriame kartu“ atidarymą jau šį penktadienį, lapkričio 25 dieną, 17 val., Kuršių nerijos istorijos muziejuje (Pamario g. 53, Nida).


Šioje išskirtinėje parodoje visi susirinkusieji galės iš arti išvysti savo bei aplinkinių žmonių gyvenimo istorijas įkūnijančius daiktus, šeimos relikvijas, asmenines „muziejines vertybes“.

 
„Neringos muziejai“ kviečia susitikti „muziejuje, kurį sukūrėme kartu“ ir, apžiūrint ypatingus asmeninius žmonių gyvenimo objektus, susimąstyti apie tai, kas yra Vertybė, kas yra Istorija ir kaip kiekvienas iš mūsų prisidedame prie jos kūrimo.

 

Paroda visuomenei bus atvira iki šių metų gruodžio 25 dienos.