7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Focus-Europa / Menas be sienų“

LDS inf.
Nr. 24 (1218), 2017-06-16
Anonsai Kultūra

Parodos atidarymas 2017 m. birželio 13 d., antradienį, 18 val.
LDS galerijoje „Arka“, Aušros Vartų g. 7, Vilnius


Paroda veiks iki liepos 1 d.

 

Tarptautinė meno organizacija „Focus-Europa / Menas be sienų“ yra įkurta 2006 m. Pietų Vokietijoje, Frankonijos regione, Drossenfeldo mieste. Tai yra menininkų iniciatyva veikiantis tinklas, kurio pagrindinės veiklos kryptys - tarptautiniai ir regioniniai projektai bei kultūriniai dailės (taip pat ir muzikos bei teatro) mainai.

Lietuvos dailininkų sąjungos bendradarbiavimas su organizacija „Focus-Europa“ užsimezgė 2010 m., kai LDS buvo pakviesta dalyvauti tarptautiniame dailės projekte „Dailininkų organizacijų narių kūryba be sienų“ Plassenburg pilyje Frankonijoje. „Focus-Europa“ organizacijos ir Lietuvos dailininkų sąjungos tolesnio tarpusavio bendravimo rezultatu tapo  „Focus-Europa" dailininkų dalyvavimas 2011 m. Užutrakio dvaro sodybos rūmuose veikusioje šiuolaikinio meno kūrėjų parodoje „Menamos istorijos“, 4-ajame šiuolaikinio meno festivalyje „Kaunas mene“ bei tarptautiniuose „Brücke“ tapybos pleneruose Nidoje. Paskutinis ir itin platus „Focus-Europa“ narių prisistatymas įvyko 2012 m. gegužės mėn. LDS „Arkos“ galerijoje. Šioje parodoje buvo eksponuojama daugiau kaip 25 menininkų kūriniai iš įvairių Europos valstybių, eksponuota  tapyba, fotografija, skulptūros darbai. Šioje ir daugelyje kitų parodų taip pat aktyviai dalyvavo „Focus-Europa“ nariai iš Lietuvos – tapytojai Linas Lianzbergis (Vilnius), Antanas Obcarskas (Kaunas) ir Diana Rudokienė (Panevėžys).

 „Focus-Europa" organizacija vienu savo prioritetinių veiklos misijų laiko organizacijos narių kūrybos pristatymą ir sklaidą, organizacijos tinklas vienija daugelio šalių menininkus. Parodos rengėjai deklaruoja, kad Europą jungia ir jos bendrą vystymąsi skatina menas, kuris peržengia kalbos barjerus ir sukuria tarpusavio bendravimo ir bendradarbiavimo erdvę.

2016 m. „Focus-Europa“ organizacija minėjo 10 metų įkūrimo sukaktį. 2017 m. LDS galerija „Arka“ yra pakviesta Drossenfeldo miesto Mero p. Harald Hubner surengti Lietuvos menininkų parodą Savivaldybės Galerijoje Neudrossenfeldo mieste Frankonijos regione Vokietijoje.

Šiemet parodoje dalyvauja 42 organizacijos menininkai. Į parodos atidarymą Vilniuje atvyksta projekto kuratoriai: „Focus-Europa“ prezidentas Lutz-Benno Kracke, tarybos narys Bernd Wagner ir daugiau nei 25 menininkai iš įvairių Europos šalių: Ispanijos, Bosnijos-Hercogovinos, Kroatijos, Baltarusijos, Nyderlandų, Serbijos, Italijos, Lenkijos, Slovakijos, Čekijos ir Lietuvos. Kartu su paroda bus pristatomas organizacijos „Focus-Europa“ katalogas, apjungiantis visų jos narių kūrybą.

2017 m. birželio 12 d., pirmadienį, 18 val. vyks „FOCUS EUROPA“ meno konferencija Viešbutyje „Europa City Vilnius“, Jasinskio g. 14, Vilnius.
   

Žymos:
LDS inf.,