7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniaus universiteto dramos teatro spektaklis „Valanda 00“

Rengėjų inf.
Nr. 10 (1459), 2023-03-10
Teatras Anonsai

„Jo veidas buvo visiškai senas, bet iš to kaip ėjo, buvo galima spręsti, kad jis tiktai dvidešimties metų. Jis, senio veidu, atsisėdo šalia jų ant suoliuko. Rankose laikė laikrodį. Jis buvo sustojęs...“

 

Vilniaus universiteto (VU) dramos teatras 2022 metų lapkričio mėnesį pristatė premjerą – spektaklį „Valanda 00“ (rež. Felicija Feiferė). Spektaklis kviečia analizuoti temą (ne)matomas karas, skatina diskutuoti apie tai, iš kur kyla visuomeniniai konfliktai ir nagrinėja šiuolaikinio jauno žmogaus būseną neramiame šių dienų pasaulyje. 2023 metų kovo mėnesio 10 ir 14 dienomis, 19 val. kviečiame į papildomus spektaklio rodymus VU Teatro salėje, Universiteto g. 3.

 

Kokia ta kelionė namo iš karo fronto? Ar atrasti namai dar tebėra Namais? Galbūt mirtis po tokių išgyvenimų, pasak rašytojo Volfgango Borcherto, galėtų būti visai pakenčiama? „Valanda 00“ skiria kraupią praeitį nuo dabarties, kai dar sekundę nežinai kur eiti ir kas tavęs laukia. Kuriamo spektaklio herojus atkakliai ieško savo vietos pokario pasaulyje, kuriame nebeliko kasdienybės Rojaus.

 

V. Borchertas – vienas talentingiausių pokario vokiečių literatūros atstovų, išgyvenusių karo siaubą. Jo patirtis, ryšys su savuoju laikmečiu ir žmonėmis apsprendė dominuojančią kūrybos temą - grįžusios iš karo jaunosios kartos likimą. Antrojo pasaulinio karo fonas, atspindintis šiandienos realijas, nuolat verčia ieškoti atsakymo į klausimą „o kas toliau?“ 

 

Spektaklio kūrėjai jautriai ieškodami atsakymo į šį klausimą, kuria teatrinius paveikslus aktualiomis V. Borcherto kūrybos temomis, kviečia aiškintis kokiomis vertybėmis gyvena dabartinė karta ir nagrinėti, kaip ji skyrėsi nuo savo tėvų ir senelių kartos. „Valanda 00" – tai būsena, kai akimirkai sustoja laikas, kažkur įvyksta pabaiga, o kitur ateina nauja pradžia.

 

Projektą organizuoja VU Kultūros centras.

 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Bilietus platina bilietai.lt

Žymos:
Rengėjų inf.,