7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Į spektaklį – įsikvėpti drąsos gyvenimo pokyčiams

Rengėjų inf.
Nr. 23 (1430), 2022-06-10
Teatras Anonsai
„Paskutinis spektaklis“. „WhaleDreams“ nuotr.
„Paskutinis spektaklis“. „WhaleDreams“ nuotr.

Birželio 9 d. Menų spaustuvėje teatro kolektyvas „WhaleDreams“ pristatys savo naujausią darbą – komiškus teatrinius nardymus „Paskutinis spektaklis“. Dinamiškas ir interaktyvus kūrinys, pasakojantis apie dviejų aktorių sprendimą pakeisti profesiją, žiūrovams atvers jaukią, neįpareigojančią savirefleksijos erdvę bei paskatins pačius įsikvėpti drąsos pokyčiams.

 

Kone kiekvieną žmogų gyvenimo eigoje ištinkančią dilemą – ar veikiu tai, ką išties noriu veikti? – spektaklio režisierius G. Zapalskis su komanda nagrinėja pasitelkę situacijas iš savo profesijos. Aktorių Dano Kamarausko ir Manto Barvičiaus personažai scenoje – taip pat aktoriai: supratę, kad savo darbe nebeatranda džiaugsmo, „Paskutinio spektaklio“ veikėjai nusprendžia pompastiškai mesti teatrą pastatydami vieną vienintelį paskutinį savo spektaklį.

 

Kelią link naujo gyvenimo posūkio lydi eilė komiškų, lengvai absurdiškų situacijų, kurioms skleidžiantis scenoje žiūrovai taip pat nepaliekami nuošalyje. Viso spektaklio metu publika kviečiama įsitraukti į veiksmą ir interaktyviai atsakyti į keturis klausimus, apibrėžiančius jų santykį su savo veikla.

 

„Žiūrovų prašome užrašyti atsakymus į klausimus, kuo jie svajojo būti, ką mokėsi, ką dirba ir kuo bus. Nors iš pirmo žvilgsnio tai – paprasti ir gyvenimiški klausimai, progą juos reflektuoti turime ne taip ir dažnai. Paradoksalu, kad šiais laikais dažnai veikiame tiek daug, jog pora žodžių atsakyti į klausimą, ką dirbame, tampa neįmanoma. Tokiame kasdienybės tempe sveika stabtelėti ir pagalvoti, kurios iš šių veiklų iš tiesų leidžia gyvuoti mūsų vidiniam Supermenui“, – sako „Paskutinio spektaklio“ režisierius Gabrielius Zapalskis.

 

Anot kūrėjo, dėl savo interaktyvumo „Paskutinis spektaklis“ čia pat tampa ir savotišku socialiniu eksperimentu – žvelgiant į žiūrovų svajones, įgytas profesijas ir dabartines veiklas spektaklis pasipildo nepretenzinga erdve refleksijai apie kiekvieno iš mūsų sprendimus bei lūkesčius sau.

 

„Mūsų tikslas – per teatrines priemones, juoką ir absurdą priminti, kad svarbiausia – neužmiršti klausimo, ar tai, kam skiriu didžiulę dalį savo jėgų ir laiko, teikia džiaugsmą bei pilnatvę. Pastarieji metai pasauliui atnešė milžiniškas transformacijas, kurių akivaizdoje normalu ieškoti didesnio saugumo, aukštesnio uždarbio, labiau užtikrintos ateities, tačiau su „Paskutiniu spektakliu“ raginame nesiliauti ieškoti ir stipriau rusenančios vidinės ugnelės“, – pasakoja spektaklio režisierius.

 

Gyvai sudalyvauti interaktyviuose teatriniuose nardymuose „WhaleDreams“ kviečia šį ketvirtadienį, birželio 9 dieną, 18 val. 30 min. Menų spaustuvėje (Šiltadaržio g. 6, Vilnius).

 

Bilietus platina Paysera Tickets: https://tickets.paysera.com/lt/event/paskutinis-spektaklis-komiski-teatriniai-nardymai-rez-gabrielius-zapalskis

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Paskutinis spektaklis“. „WhaleDreams“ nuotr.
„Paskutinis spektaklis“. „WhaleDreams“ nuotr.