7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Arrived“ / „Atvyko“ spektaklio laukia ir poliarinio rato gyventojai

Rengėjų inf.
Nr. 14 (1421), 2022-04-08
Teatras Anonsai
Adrian Schvarzstein ir Jūratė Širvytė spektaklyje „Arrived“ / „Atvyko“. Rengėjų nuotr.
Adrian Schvarzstein ir Jūratė Širvytė spektaklyje „Arrived“ / „Atvyko“. Rengėjų nuotr.

Mes visi esame – išvykstantys ir atvykstantys, sutinkantys savo kelyje praeivius, turistus, emigrantus, pabėgelius, ir patys kraunamės lagaminus iškeliauti, ten kur nebūtinai mūsų laukia, nežinant net kur mūsų kelionės pabaiga! Šiandien, kai Ukrainoje vykstantis karas ne vieną milijoną taikių gyventojų, pačiomis brutaliausiomis priemonėmis, išvijo iš saugių namų, mes, europiečiai, esantys kitoje barikadų pusėje, gyvenantys ramų ir komfortišką gyvenimą, mokomės priimti, pamatyti, įsiklausyti ir vėl kartu su visais išmokti šypsotis bei tikėti.

 

Spektaklis „Arrived“ / „Atvyko“, gimęs Vilniuje 2018 metais, kartu su aktoriais, kūrėjais – Adrian Schvarzstein ir Jūrate Širvyte, pasitelkęs improvizacinę teatro kalbą, atskleidžia universalią istoriją apie žmones iš praeities, kurie priversti buvo išvykti, apie atvykėlius į nepažįstamą šalį bei jų priėmimą, kuris nusistovėjusioje gyvenimo rutinoje ne visada kiekvienam būna patogus. Tai spektaklis, kuris paliečia mus dabartyje, nes mes visi prisimename ir kuriame istoriją, kuri pasakoja apie išvykimą bei atvykimą į ten, kur niekada nemanėme ir neplanavome keliauti.

 

Gatvės spektaklio aktoriai kiekvieną sutiktą miesto pakeleivį provokuoja, skatina pasijuokti iš savęs ir netikėtai užklupusios situacijos, kelia klausimus bei verčia susimąstyti, iššaukia netikėtą reakciją, solidarumo jausmą, drąsą įsijungti į teatrinį žaidimą, įveikti baimes bei būti laisviems priimant pasaulio diktuojamus nepatogumus, nes mus juk gali jungti draugystė, meilė ir toliarancija?!

 

Spektaklio „Arrived“ europinis šių metį turas prasideda Sparnuotame Ipro mieste balandžio 9-10 dienomis (tarptautiniame cirko ir gatvės teatro festivalyje Belgijoje, balandžio 23 d. skrenda į festivalį L Hospitalet de Llobregat Barselonoje (Ispanija), gegužės 8 d. trumpam grįžta į Lietuvą su pasirodymu Kretingoje, o gegužės 26-28 dienomis lagaminus krauna į Rastatt festivalį Vokietijoje.

 

Vasaros keliai spektaklio keliautojus, birželio 31 d. – liepos 2 dienomis, nuves į šiauriausią tašką, kur gyva istorija ir improvizacija pasieks poliarinio rato gyventojus Arkties menų festivalyje HARSTADE Norvegijoje (Festspillene i Nord-Norge, NORDAFØRR).  

 

24-tas tarptautinis gatvės teatro festivalis FETA, po atviru dangumi Gdanske liepos 9–10 dienomis (Lenkija), apvainikuos spektaklio vasaros susitikimus su Europos gyventojais. Ir jau tik rudens pradžioje -  rugsėjo 6 d. - aktoriai Atvykėliai sveikins Grigorijų Kanovičių gimimo dienos proga, Jonavoje.

 

Tačiau mes nesakome, kad kelionės maršrutas – galutinis, nes visi spektaklio „Arrived“ keliai yra atviri, ir jie gali dar nuvesti mums nežinomais keliais, beldžaintis į kiekvieno širdį visame pasaulyje, šiais metais ir dar kitais!

 

Informaciją parengė Lauryna Lopaitė

VšĮ „Senųjų menų studija“

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Adrian Schvarzstein ir Jūratė Širvytė spektaklyje „Arrived“ / „Atvyko“. Rengėjų nuotr.
Adrian Schvarzstein ir Jūratė Širvytė spektaklyje „Arrived“ / „Atvyko“. Rengėjų nuotr.