7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Teatras „Kitas kampas“ kviečia į improvizacijos laboratoriją: leisis į dar drąsesnius eksperimentus

Rengėjų inf.
Nr. 13 (1420), 2022-04-01
Teatras Anonsai
V. Ruzgaitės nuotr.
V. Ruzgaitės nuotr.

Nuo kovo mėnesio ketvirtadienius teatro „Kitas kampas“ bare tampa įprasta vadinti „Improvizadieniais“. Vienintelis profesionalus improvizacijų teatras Lietuvoje „Kitas kampas“ pristato naują renginių ciklą, kuriuo improvizacijos meistrai Audrius Bružas, Kirilas Glušajevas, Inga Šepetkaitė ir Martynas Nedzinskas žiūrovus kviečia skirti daugiau laiko gyvenimui ir į improvizaciją pažvelgti kitu kampu.

 

Ketvirtadienio vakarais teatro „Kitas kampas“ bare esančioje renginių salėje aktoriai kviečia susitikti dar jaukiau nei įprastai. „Improvizadienių“ pasirodymai – tarsi improvizacinė laboratorija, kurioje aktoriai eksperimentuoja ir leidžiasi į kūrybinį procesą dar drąsiau, nuoširdžiau, atviriau. Žiūrovas tampa proceso dalimi, dalyviu ir aktyviu stebėtoju. Tik to susitikimo metu, tik tą vakarą žiūrovas gali iš tikro pamatyti ir pajusti, kaip žingsnis po žingsnio yra kuriama rimta, nuoširdi improvizacija.

 

„Leisim sau būti ne tik profesionaliais, bet ir žmogiškais. Ne tik meistriškais, bet ir naiviais. O svarbiausia mylinčiais. Nes baimė yra meilės nebuvimas, o mes mylim gyvenimą, kūrybą ir improvizaciją“, – apie „Improvizadienius“ pasakoja teatro meno vadovas, aktorius Kirilas.

 

Tokius vakarus galima palyginti su džiazo muzikantų mėgstamais jam sessionais (improvizuotais grojimais), kai susitinkama improvizuoti ne tik publikai, bet ir sau, jausti bendrumą su publika ir smagiai praleisti laiką.

 

Pasirodymų metu aktoriai žada ne tik improvizuoti, bet ir atsakyti į publikos užduodamus klausimus. Taip žiūrovai turės išskirtinę galimybę pažinti aktorius iš arčiau ir „iš tikro“ pažvelgti į improvizacijos kūrimo procesą. Prieš publiką bus atitraukiama profesionalios improvizacijos virtuvės uždanga ir tai leis žiūrovams ne tik sudalyvauti spektaklio kūrimo procese, bet ir praturtinti savo vaizduotę ir patirčių bagažą.

 

Artimiausi jaukūs „Improvizadieniai“ vyks: kovo 31, balandžio 7, 14, 21 ir 28 dienomis teatro „Kitas kampas“  bare, Malūnų g. 4, Vilniuje, prie pat Užupio angelo.

 

Sekite teatro renginius: www.kitaskampas.lt ir „Facebook“ paskyrą: Teatras Kitas Kampas.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
V. Ruzgaitės nuotr.
V. Ruzgaitės nuotr.