7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Įtraukiantis baroko spektaklis „Basso Ostinato“ skambės ir Lietuvos kultūros sostinėje – Neringoje

Rengėjų inf.
Nr. 37 (1402), 2021-11-19
Teatras Anonsai
Scena iš spektaklio „Basso Ostinato“. Rengėjų nuotr.
Scena iš spektaklio „Basso Ostinato“. Rengėjų nuotr.

Barokinės muzikos spektaklis „Basso Ostinato“ po karantino išdaigų vėl atveria duris žiūrovams ir siūlo pasinerti į interaktyvaus spektaklio detektyvą. Lietuvos publikai gerai atpažįstamo, aktoriaus, cirko, gatvės teatro artisto Adriano Schvarzsteino režisuotame spektaklyje, publika ne tik pajus baroko muzikos ir šokio skonius, bet ir patys taps nepakartojamo  spektaklio dalimi.

Argentinoje gimęs menininkas apie publikos paveikimą sako: „Aš juos nužudau. Tikrai! Kai kurie nužudomi, kai kurie turi šokti ar daryti ką nors kitą! (…) Man nepatinka, kai žmonės tik sėdi ir žiūri (...). Jeigu publika lieka pasyvi, spektaklis tampa koncertu, skambant tam tikrai muzikinių kūrinių sekai. O man patinka pasakoti istorijas. Juk kone visi yra matę žymųjį Franciso Fordo Coppolos filmą „Krikštatėvis“, visi žino, kas yra Al Pacino ar kas yra gangsteriai?! Pateikęs tai žiūrovams, matai, kad jie patiria katarsio būseną, kurią sukelia daugybė spektaklio ingredientų – muzika, teatras, šokis, erdvė.“

Klausytojai turės ne tik malonumą mėgautis solistų – Rūtos Vosyliūtės ir Nerijaus Masevičiaus – kuriamais personažais, gėrėtis Jūratės Širvytės barokinio šokio lengvumu ar Adriano Schvarzsteino provokuojanačiais aktoriniais viražais, bet tuo pačiu turės išskirtinę galimybę klausytis profesionalių baroko muzikantų, kaip viola da gamba atlikėjo iš Austrijos Georg Kroneis, klavesino ir basso continuo profesionalo Marco Vitale iš Italijos ar Agnese Kanniņa iš Latvijos barokinio smuiko bei lietuvių baroko artistų – Ievos Baublytės (išilginės fleitos, arfa, perkusija), Saulius Lipčiaus (barokinė gitara, luto forte) kuriamos senosios muzikos harmonijos.

 

VšĮ „Senųjų menų studijos“ organizuojami spektakliai bus rodomi:

Lapkričio 19 d. 19 val. Vilniuje Vilniaus Universiteto teatro salėje;

Lapkričio 21 d. 12 val. Nidos bendruomenės namuose

Lapkričio 22 d. 18.30 val. Kretingos kultūros namuose.

 

Bilietus platina www.Tiketa.lt - https://bit.ly/3qQwqRR

 

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Austrijos respublikos ambasada Vilniuje.

 

Tekstą parengė Lauryna Lopaitė

Žymos:
Rengėjų inf.,
Scena iš spektaklio „Basso Ostinato“. Rengėjų nuotr.
Scena iš spektaklio „Basso Ostinato“. Rengėjų nuotr.