7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Atradimų teatras – Raganiukės teatras

Rengėjų inf.
Nr. 29 (1308), 2019-09-20
Teatras Kultūra vaikams Anonsai
Scena iš spektaklio „Pepė Ilgakojinė“. Raganiukės teatro nuotr.
Scena iš spektaklio „Pepė Ilgakojinė“. Raganiukės teatro nuotr.

Pirmąjį rugsėjo sekmadienį „Raganiukės teatras“ atvėrė duris naujam teatro sezonui ir pristatė premjerą – muzikinį spektaklį vaikams „Pepė Ilgakojinė“ pagal Astridos Lindgren apysaką. Šiemet žiūrovų laukia ir nauji, ir seniai pamėgti edukaciniai, interaktyvūs, muzikiniai spektakliai vaikams, kurie ne tik linksmina, bet ir padeda mažiesiems žiūrovams suprasti svarbias gyvenimo tiesas.

 

Premjera tikriems vaikams

Raganiukės teatras – tai vieta, kupina netikėtų atradimų. Nors jis įsikūręs toliau nuo miesto centro, vis daugiau šeimų atranda šį teatrą, grįždami čia vėl ir vėl. Vos pravėrusi duris pasijuntu taip, lyg būčiau atsidūrusi pasakiškoje, gerų emocijų ir stebuklų kupinoje šalyje. Čia smagu praleisti savaitgalio rytmetį, pasisemti įkvėpimo kūrybai, nusipurtyti rutinos dulkes, kartu su savo mažaisiais atrakinti teatro, muzikos, dailės, knygų pasaulį.

Tokia ir Raganiukės teatro Pepė Ilgakojinė – kūrybiška, smalsi, neįtikėtinuose dalykuose gebanti atrasti daugybę stebuklų. Šią mergaitę pažįsta milijonai vaikų ir dičkių visame pasaulyje, – su nemaria Astridos Lindgren kūryba jau užaugo ištisos kartos. Premjera „Pepė Ilgakojinė“ –  tai pasakojimas apie drąsią mergaitę, kuri savo išradimais uždega žingeidumo ir kūrybiškumo žiburėlius šiuolaikinių vaikų akyse, skatina drąsiai žirglioti savo pačių kūrybiškumo keliu. Pirmyn, taukšt per įgrisusį kompiuterio ekraną, atsiverskite knygą, iškiškite nosį į lauką kartu, atkeliaukite į teatrą! Spektaklyje laukia cirko elementai, dainos, juokai ir akrobatiniai triukai.

 

Drąsa sudominti vaikus klasika

„Manau, kad klasika yra labiausiai tinkantis žanras žmogaus sielos vystymuisi,“ – teigia daugiausia spektaklių vaikams Lietuvoje sukūrusi „Raganiukės teatro“ vadovė ir režisierė Rita Urbonavičiūtė. Prireikia ne tik kūrybinio įkvėpimo, bet ir drąsos statyti klasikos kūrinius vaikams, kurie jau pripratę prie kompiuterių ekranų ir ryškių spalvų superherojų iš interneto, televizijos ar kino filmų. Malonu matyti, kad Raganiukės teatro trupei puikiai pavyksta atrakinti klasikos kūrinius mažiesiems žiūrovams ir kiekvienais metais šis teatras džiugina spektakliais, pastatytais pagal vertingiausią pasaulio autorių – Astridos Lindgren, Otfrydo Proislerio, Šarlio Pero, Renė Moro, lietuvių rašytojo Vinco Pietario – kūrybą vaikams, pagal pasaulio tautų ir lietuvių pasakas. Šie spektakliai išties smagiai žiūrimi, įtraukia visą salę nuo mažiausių iki didžiausių.

Jau seniai legenda tapusi ir Raganiukės dainelė, kurią prieš kiekvieną teatro spektaklį dainuoja žiūrovų salė! Interaktyviuose spektakliuose drąsiausi mažieji žiūrovai iš salės ir patys gali išbandyti aktoriaus profesiją, užlipti ant scenos, būti perrengti teatro kostiumais ir vaidinti kartu su aktoriais.

 

Teatro gimtadienis

Raganiukės teatras kviečia ir į teatro gimtadienį – pačią gražiausią šventę vaikams, tėveliams ir seneliams. Gimtadienio puota šiemet vyks Kūdrų parke, Užupyje. Atvykusieji į šventę pasijus taip, tarsi būtų atsidūrę nuotaikingoje pasakoje su didžiuliu gimtadienio tortu, juokais, pamėgtų spektaklių ištraukomis, dainomis, pokštais, žaidimais ir šiltais jausmais, kuriuos dovanos mylimiausi vaikų personažai –  Raganiukė Niukė, Karlsonas ir Mažylis, Pepė Ilgakojinė, Raudonkepurė ir daugybė kitų. Pažadame – šiltų jausmų ir gražių įspūdžių net ir po gimtadienio šventės užteks dar ilgam.

Raganiukės teatro repertuarą rasite internetinėje svetainėje www.raganiuke.lt, o dalyvauti žaidimuose ir laimėti kvietimų į spektaklius kviečiame Raganiukės teatro Facebook‘o paskyroje https://www.facebook.com/Raganiukes.teatras/.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Scena iš spektaklio „Pepė Ilgakojinė“. Raganiukės teatro nuotr.
Scena iš spektaklio „Pepė Ilgakojinė“. Raganiukės teatro nuotr.