7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Neišradinėk dviračio, arba susitikimas su Leonardo da Vinčiu

Rengėjų inf.
Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Teatras Kultūra vaikams Anonsai

Užupio dramos teatras pristato naujieną – premjerą vaikams „Leonardo da Vinčio pasakos“. Iki šiol rodęs spektaklius tik suaugusiesiems, pirmą kartą savo gyvavimo istorijoje teatras nusprendė prisidėti prie vaikų lavinimo bei edukacijos labai neįprastu būdu.

 

Režisierės Ritos Urbonavičiūtės sukurta edukacinė programa – spektaklis vaikams „Leonardo da Vinčio pasakos“, pirmą kartą mažiesiems žiūrovams buvo parodytas paskutinę birželio dieną. Netipiška vieta, neįprastas pastatymas sužavėjo mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius, nes iki šiol niekas nebandė vaikams per teatrą papasakoti apie Leonardo da Vinci išradimus. Tad šis spektaklis – tai drąsus prisilietimas prie L. da Vinci kūrybos per teatralizuotą vyksmą. Vaikams pristatyti šios istorinės asmenybės brėžinius, Vetruvijaus žmogų, Mona Lizą, švytuoklę, nardymo kostiumą, kitus išradimus – nelengvas iššūkis. Tačiau Užupio dramos teatras jį įveikė.

 

Teatralizuotos edukacinės programos pradžia prasideda prie Užupio angelo, kur pasirodo žmonės iš ateities, turintys žemėlapį. Jame parodyta vieta, kurioje slepiasi meteoras. Su žiūrovų pagalba jis randamas Užupio meno inkubatoriaus slėnyje. Meteorą atidarius pasirodo pats italų renesanso kūrėjas Leonardas da Vinčis.

 

Jis papasakoja vaikams, kad svarbiausia yra nepamiršti žaisti, svajoti ir lavinti protą. Kartu su Leonardu vaikai žaidžia lavinančius žaidimus. Vėliau jie mokosi girdėti, klausyti ir matyti, nes tai svarbiausi dalykai, padedantys pažinti pasaulį. Pabaigoje vaikai klausosi Leonardo da Vinčio pasakų žvakių šviesoje, Užupio meno inkubatoriaus galerijoje.

 

„Spektaklio tikslas – ne tik pristatyti Leonardo da Vinčio kūrybą, bet ir parodyti vaikams, kad nebūtina daryti ir elgtis tik taip, kaip sako kiti. Svarbu nebijoti būti unikaliam ir savitam, nes žmogus, kuris mąsto kitaip, gali atskleisti naujus dalykus ir sukurti kitokį pasaulį“, – apie šį teatrinį vyksmą pasakoja jo režisierė Rita Urbonavičiūtė.

 

Jei norėtumėte, kad ir jūsų vaikai neįprastai, žaismingai bei smagiai susipažintų su Leonardu da Vinčiu, registruokitės tel. 8 670 97 832 ir atvykite prie Užupio angelo liepos 28 d., sekmadienį, 10 val.

 

„Leonardo da Vinčio pasakos“ bus rodomos dar ne kartą, tad sekite informaciją svetainėje www.uzupioteatras.lt arba www.bilietai.lt.

Žymos:
Rengėjų inf.,