7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje lankysis garsus Latvijos teatro režisierius Alvis Hermanis

Rengėjų inf.
Nr. 17 (1296), 2019-04-26
Teatras Anonsai
Alvis Hermanis. J. Deinato nuotr.
Alvis Hermanis. J. Deinato nuotr.

Meno kultūros žurnalo „Krantai“ ir Scenos meno kritikų asociacijos kvietimu Vilniuje lankysis visoje Europoje žinomas latvių teatro režisierius Alvis Hermanis.

Balandžio 29 d. 18 val. teatro „Meno fortas“ salėje bus proga su juo susitikti ir padiskutuoti apie šiuolaikinį teatrą bei jo knygą „Dienoraštis“, kurią išleido „Krantų“ redakcija. Susitikimą moderuos teatrologas Audronis Liuga.

„Dienoraštį“ iš latvių kalbos išvertė Audrius Musteikis, šitaip pristatęs jos autorių:  „Alvis Hermanis (g. 1965) – latvių teatro pasididžiavimas. Režisierius, aktorius, scenografas, Naujojo Rygos teatro (NRT) meno vadovas, įvairių Latvijos ir tarptautinių premijų laureatas. Nuolat kviečiamas režisuoti garsiuosiuose Europos dramos ir operos teatruose. Latvijoje išrinktas įtakingiausiu mąstytoju. Septynių vaikų tėvas. „Dienoraštį“ rašė leidėjų prašymu: Rygoje, kaime, Zalcburge, Paryžiuje, Hamburge, Milane, Niujorke. Apie labai įtemptą 2015–2016 metų sezoną, sėkmes ir nesėkmes, drąsą ir abejones, paslaptis ir įtakas. Kūrybinė virtuvė, NRT kaip gyvenimo projektas, didžiosios asmenybės... Menas, šeima, politika, vertybių perkainojimas, užsienio spaudos išpuoliai, Europos dabarties apmąstymai... Faktai ir interpretacijos, rimtumas ir ironija, emocijos ir sąmojis... 2016 metų rudenį Latvijoje pasirodžiusi Alvio Hermanio knyga netrukus buvo išgraibstyta“.

Alvio Hermanio „Dienoraštį“ redagavo Diana Bučiūtė, viršelį sukūrė Skaistė Ašmenavičiūtė, maketavo Daiva Mikalainytė, knygos vertimą ir leidimą rėmė Lietuvos kultūros taryba. Knygą bus galima įsigyti prieš susitikimą.

Balandžio 30 d. Alvis Hermanis žiūrės Eimunto Nekrošiaus režisuotą Aleksandro Puškino dramą „Borisas Godunovas“, kurią Lietuvos nacionalinis dramos teatras rodys Lietuvos rusų dramos teatre.

 

Susitikimo su Alviu Hermaniu organizatoriai – meno kultūros žurnalas „Krantai“, Scenos meno kritikų asociacija ir teatras „Meno fortas“.

 

Planuojančius dalyvauti susitikime prašytume registruotis adresu [email protected]

Žymos:
Rengėjų inf.,
Alvis Hermanis. J. Deinato nuotr.
Alvis Hermanis. J. Deinato nuotr.