7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Prancūzų menininko Phil Von solo kūryba apie gyvenimo pusiaukelėje suklupusį žmogų pirmą kartą Lietuvoje

Rengėjų inf.
Nr. 9 (1288), 2019-03-01
Teatras Anonsai
Phil Von. S. Baturos nuotr.
Phil Von. S. Baturos nuotr.

Europoje pripažintas daugiabriaunis menininkas pažinčiai su Lietuva sukūrė muzikinį ir dramaturginį auto-portretą, kuriame teatralizuotą šokį kompozitorius atliks pagal savo paties sukurtą muziką bei atliekant savo autorines dainas.

 

Vasario 28 d. Phil Von teatralizuoto muzikos ir šokio mono spektaklio  “Human, Lost & Found” (Žmogus, prarastas ir atrastas) pasaulinė premjera įvyks Kauno “Post” galerijoje ir kovo 3 d. MO muziejuje Vilniuje.

 

Prarastas ir atrastas žmogus  - tai autorius pasakojimas apie vienišo ir likimą kvestionuojančio vyro transformaciją, iškeliant egzistencinius klausimus.  Scenoje pasirodo gyvenimo pusiaukelėje atsiradęs vyriškis, ko gero dirbantis ofise ir ką tik apsipirkęs prekybos centre, visiškai pasinėręs į savo išmanųjį telefoną, kol jis susitoja ir atsidūria čia ir dabar savo gyvenimo kryžkelėje. Kas aš ir kodėl aš dabar esu čia? Ką aš nuveikiau per savo gyvenimą ir ką dar galiu nuveikti per likusį?  Ko išmokau iš savo padarytų klaidų? Spektaklio stilistika labiau atitinka Phil Von artimą performanso meną ar flamenko tradiciją, kai dominuoja ekspresyvios, nesuvaidintos, tikros ir gilios emocijos.

 

Personažas patiria įvairiausias transformacijas ir būsenas, jis pasirodo stiprus ir pasitikintis savimi, taip pat pažeidžiamas ir abejojantis. Vyriška, moteriška ar gyvūliška energijos užvaldo personažą muzikos, peozijos ir judesio kalbomis abstrakčiai tapant likimo istorijos fragmentus. „Siekiant atsinaujinimo būtina suprasti savo pažeidžiamą žmogiškumą“, - sako autorius. 

 

“POST” galerija iš Kauno, įrašų studija “Zona Music”  ir šiuolaikinio šokio teatras “Okarukas” apjungė pajėgas , kad pasiūlytų Lietuvos auditorijai realią alternatyvą scenos menuose ir pirmą kartą Lietuvoje pristatyto jau metus Vilniuje gyvenančio pasaulinio masto prancūzų tarpdiscilininio menininko Phil Von šį solinį projektą.

 

Per trisdešimtį kūrybinės veiklos metų prancūzų kompozitorius, šokėjas ir aktorius Phil Von savo darbus žiūrovams yra pristatęs įvairiausiose teatrų bei koncertų rūmų scenose ir netikėtose erdvėse Europoje ir už jos ribų. 

 

Muziko vardas yra taip pat siejamas su klasikinio flamenko šokiu ir su savita „elektro-flamenko” technika, kurios stilių Phil Von sukūrė ir išplėtojo su devintojo pereito amžiaus dešimtmetyje Londone įkurta teatro muzikos trupe „Von Magnet“, savo performansais pelniusia muzikos, performansų  ir teatro žinovų pripažinimą.  

 

Vilniuje vykusioje knygų mugėje, Zona stende, taip pat buvo pristatytas  ir naujausias Phil Von albumas, dvigubas CD “Made Underclouds”, kuris  yra lietuvių  “Zona Music” , Prancūzų “Underclouds” ir vokiečių “Ant Zen” kompanijų koprodukcija.

 

Renginys Kaune Post Galerijoje  28/02 yra nemokamas ir be Phil Von solo premjeros, bus taip pat ir jo albumo  pristatymas, Von Magnet DVD peržiūra, 5 fotografų darbų paroda su nuotraukomis iš Okarukas pasirodymų Lietuvoje. Taip pat po spektaklio svečiai kviečiame pabedrauti neformalioje aplinkoje gyvai grojant eletroninei muzikai Mirror iš Prancūzijos.

Bilietus į premjerą  03/03 MO muziejuje Vilniuje platina Tiketa.

Traileris: https://vimeo.com/316858392?fbclid=IwAR3EpDr-uiS5omZNSEWCSjnyIP3FmJFmDizFWazQ82ex5AL_Idb5QsR72yA

Žymos:
Rengėjų inf.,
Phil Von. S. Baturos nuotr.
Phil Von. S. Baturos nuotr.