7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šiuolaikinio šokio spektaklyje „Z+“ – jungtys tarp skirtingų kartų

Rengėjų inf.
Nr. 40 (1234), 2017-12-01
Šokis Anonsai
L. Vansevičienės nuotr.
L. Vansevičienės nuotr.

Transformuota teatrinė erdvė, šiuolaikinis šokis, beatboxas ir efektingi šviesų sprendimai – taip garsus Šokio teatras „Airos“, bendradarbiaudamas kartu su jaunosios kartos choreografe Agniete Lisičkinaite, nagrinės Z kartos unikalumą. Gruodžio 2 d. „Menų spaustuvėje“ bus kuriama vakarėlio atmosfera.

 

Kūrybinės komandos tyrinėjimo objektas – Z karta, jos raiškos būdai, komunikacija tarpusavyje, savo aplinkos suvokimas. „Mums svarbu vizualumu ir muzika užmegzti dialogą su šia karta ir žmonėmis, kurie savęs Z karta nevadina. Šokiu norime inicijuoti stipresnį skirtingų kartų ryšį. Tikime, kad šis bendrumas kuriamoje spektaklio atmosferoje bus ypatingas.“ – teigia spektaklio idėjos autorė ir choreografė Agnietė Lisičkinaitė.

 

Trečiojo tūkstantmečio realybė, komunikacijos galimybių įvairovė internete, aktyvus informacijos srautas – suformuoja unikalią Z kartą, nemėgstančią griežtų taisyklių ir apribojimų, besidominčią naujovėmis ir neįsivaizduojančią gyvenimo be išmaniųjų technologijų. Tuo tarpu Z kartos tėvai ir pedagogai gali įžvelgti virtualios realybės gerąsias puses, leidžia pajausti, kad realybė daug įdomesnė ir gyvesnė. Ir kokia gi bus suaugusi Z karta? Išsilavinę novatoriški mąstytojai, pasirengę tobulinti pasaulį. Kad tai įvyktų mums reikia priimti vienas kitą, kurti dialogą ir megzti stiprius tarpusavio ryšius. Kur mes esame dabar? Šokam. – Taip pristatoma pagrindinė spektaklio idėja.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Qk4ySu4k-es

Spektaklio autorė A. Lisičkinaitė subūrė itin talentingų jaunųjų kūrėjų komandą. Muzikinė dalis patikėta vienam iš ryškiausių Lietuvos beatbox atlikėjų – Žygimantui Gudeliui, gerai žinomam slapyvardžiu GON. Būtent šiam spektakliui kurtus, muzikinius kūrinius kompozitorius atliks gyvai papildydamas vokaline perkusija, balsu, naudojant efektų pedalus (angl. loopstation). Choreografiją atliks trys garsios aktyviai šiuolaikinio šokio scenoje veikiančios šokėjos: Airida Gudaitė, Greta Grinevičiūtė ir Sigita Juraškaitė. Minimalistiška, bet įspūdinga spektaklio scenografija kuriama menininkės Guodos Jaruševičiūtės, o šokėjų sceniniais kostiumais rūpinasi kostiumų dailininkė Rūta Kyguolytė. Svarbius šokio spektaklio akcentus dėlioja šviesų dailininkas Julius Kuršis.

 

Šokio spektaklio „Z+“ premjera – gruodžio 2 d. 19 val. „Menų spaustuvėje“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius). Nuoroda į Facebook renginį: https://goo.gl/VGH2yx

L. Vansevičienės nuotr.
L. Vansevičienės nuotr.