7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pjesių skaitymo festivalis „Dramokratija“ skelbia registracijos pradžią

Rengėjų inf.
Nr. 4 (1198), 2017-01-27
Teatras Anonsai

Balandžio 17-23 dienomis jau trečią kartą vyksianti „Dramokratija“ skelbia šių metų festivalio temą – „ Čia ir dabar. Socialinė drama”. Festivalis auga ir kviečia prisijungti visus rašančius aktualiomis socialinėmis temomis ir norinčius išgirsti savo pjeses festivalio metu.

Atrintkti dalyviai turės galimybę plėtoti savo idėjas bei tobulinti parašytus darbus su Fringe First apdovanojimu  įvertintu dramaturgu ir aktoriumi iš Didžiosios Britanijos Chris Thorpe. Vasario 28 – kovo 2 dienomis Chris Thorpe atrinktiems dramaturgams ves nemokamas kūrybines dirbtuves.

Norintys dalyvauti  iki vasario 15 dienos turi registruotis elektroniniu laišku, adresu [email protected], atsiųsdami savo vardą, pavardę,  trumpą pjesės aprašymą bei pirminę kūrinio versiją ir nurodydami veikėjų skaičių. Iškilus klausimams dėl būsimo festivalio, taip pat rašykite el. paštu [email protected].„Dramokratija“ – tai pjesės teksto skaitymo, analizavimo ir pristatymo dirbtuvės, kurioms svarbus ne tik rezultatas, bet ir procesas. Prasidėjęs kaip Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojos Gabrielės Labanauskaitės ir tuometinių kino dramaturgijos studentų (Živilės Zablackaitės, Indrės Bručkutės, Manto Rimkaus, Irenos Kunevičiūtės, Sigitos Bukantaitės, Emilijos Briedytės ir Simono Račkausko) iniciatyva,  festivalis į savo komandą kasmet priima naujus narius.

„Dramokratijos“ metu susiburia kūrybinės komandos – dramaturgai pristato rašomus tekstus ar idėjas, prie kurių prisijungia režisieriai, skaitovai, vadybininkai. Festivalinė laboratorija pagrįsta principu „pasidaryk pats“ – viskas nuo organizacinių reikalų iki kūrybinių procesų priklauso komandoms, tad stengiamasi sukviesti kuo įvairesnių sričių atstovų.

Pirmais festivalio metais buvo pristatytos septynios pirmą kartą į lietuvių kalbą išverstos pjesės, praėjusiais metais įvairiose Vilniaus vietose buvo perskaitytos aštuonios specialiai festivaliui parašytos lietuvių dramaturgų pjesės. Viena jų – Dovilės Statkevičienės „8 minutės“ - virto į spektaklį, rodomą „Menų spaustuvėje“.

„Dramokratija“ organizatoriai džiaugiasi jau trečius metus vyksiančiu festivaliu ir skatina nebijoti pralieti rašalo – registracija prasideda jau šiandien.