7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Keistuolių teatras kviečia į pirmąją dienos kūrybiškumo stovyklą vaikams

Keistuolių teatro inf.
Nr. 19 (1171), 2016-05-13
Teatras Anonsai

Birželio 6-17 dienomis Keistuolių teatre rengiama pirmoji dienos kūrybiškumo stovykla 9-15 metų vaikams. Dešimties darbo dienų trukmės stovykla ne tik leis vaikams iš arti susipažinti su teatro užkulisiais: mokydami sceninio judesio, muzikos, šokio, dramaturgijos ir kitų teatrinių disciplinų profesionalūs ilgamečiai Keistuolių teatro aktoriai žadins vaikų kūrybiškumą, padės pažvelgti į save iš šalies, įgyti pasitikėjimo savimi  bei atrasti dar nepažintus sugebėjimus ir savybes.
Viena iš stovyklos vadovų ir organizatorių, aktorė Viola Klimčiauskaitė pastebi, jog vaikų nereikia mokyti – jie jau viską moka, juos reikia supažindinti su galimybėmis, kaip jie tas savo žinias galėtų pritaikyti. „Kiekvienas savo pirmą blyną turi iškepti pats, mes tik parodysime, kokie gali būti ingredientai ar priedai, bet juos teks išsirinkti pačiam klystant ir nusiviliant, bandant ir bandant iš naujo. O tam, kad tie bandymai ir nusivylimai nebūtų tokie skaudūs, esame mes – stovyklos vadovai, kažkada irgi buvę paaugliais ir svajoję tapti aktoriais ir režisieriais, muzikantais, scenografais, vadybininkais“ – mintimis apie stovyklą dalijasi aktorė.

Į kelias grupes – jaunesniųjų (9-12 m.) ir vyresniųjų (13-15 m.) suskirstyti vaikai pirmąją stovyklos savaitę su vadovais aktoriais Viola Klimčiauskaite ir Justu Terteliu mokysis pažinti aktorystės bei režisūros (o tuo pačiu – ir savo asmenybės) subtilybes, susipažins su skirtingomis disciplinomis, improvizuos, mankštins protą bei kūną. Taip pat stovyklos dalyvių lauks susitikimai su kitais stovyklos svečiais, tarp kurių – ir patys teatro įkūrėjai A. Giniotis, I. Balsytė bei D. Auželis. Bendraudami su svečiais stovyklos dalyviai  galės sužinoti, kaip šie žmonės pritaiko savo gebėjimus, atranda kur galėtų save išreikšti, pasisakyti ir būti išgirsti. Tarp stovyklos svečių vaikams pavyks pamatyti ir pakalbinti ne tik aktorius, bet ir kitus profesionalus – apšvietėjus, garsistus, teatro dailininkus ir kt. Antroji stovyklos savaitė bus skirta pačių vaikų kūrybiniam darbui – vaidinimui, etiudui, performansui ar kitam pasirodymui, kuriam padedami vadovų ruošis stovyklos dalyviai. Stovykla vyks teatro patalpose, todėl bus galima čia pat pasitikrinti ir praktiškai įgyvendinti savo atradimus. Patarimo ir pagalbos jaunieji kūrėjai sulauks iš tokių grandų kaip režisierius A. Giniotis, o dešimties dienų kūrybišką kelionę po teatro pasaulį ir patį save vainikuos pasirodymas pačioje Keistuolių teatro scenoje tėvams, draugams, seneliams ir kitiems, neabejingiems keistuoliškai dvasiai ir vaikų idėjoms.

Stovyklos dalyvių veikla neapsiribos tik įdomiais mokslais ir kūrybinėmis dirbtuvės – išjudinti protą ir kūną ar pailsėti leis žaidimai, susitikimai su svečiais, improvizacijos, kino popietės ir daugybė kitos veiklos. Kasdien lauks daug užduočių, orientuotų į savęs pažinimą ir gebėjimų ribų praplėtimą. Švedų teatro dramaturgės Len Fridell žodžiais tariant, patekęs į teatrą, vaikas tarsi įeina į kito žmogaus likimą ir atranda, kad net šimto metų senumo tekstai jam gali padėti susigaudyti savyje; teatre suvoki, jog nesi vienišas su savo problemomis ir jausmais, o tai, kas nepažįstama, nebūtinai yra pavojinga. Stovykloje bandysime atrasti atsakymus į dažnai ramybės neduodančius klausimus: ką aš sugebu, apie ką svajoju, o gal jau žinau, ko noriu, bet nežinau, kaip tai pasiekti? Juk atsiribojus nuo kasdienybės bėgimo ir panirus į kūrybą daug lengviau pastebėti, jog egzistuoja daugybė būdų ne tik atsakyti į klausimą, bet ir jį suprasti, o praplėtus savo akiratį ir puodelis gali tapti skriestuvu.


Registracija į stovyklą jau prasidėjo, o dalyvių skaičius ribotas, tad kviečiame paskubėti registruotis el. paštu [email protected] arba telefono nr. +37062833110.
Stovyklos kaina vienam dalyviui : 200EUR.
Data: 2016 metų birželio 6 – 17 d.
Laikas: nuo 9 iki 17 val. (su pietų pertrauka), darbo dienomis
Trukmė: 10 darbo dienų
Dalyvių amžius: 9- 15 metų
Vieta: Keistuolių teatre, Laisvės pr. 60, Vilnius