7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Muzikinis spektaklis pagal Juditos Vaičiūnaitės eiles

Rengėjų inf.
Nr. 8 (1160), 2016-02-26
Teatras Anonsai
Donata Kielaitė
Donata Kielaitė

Vasaris yra JuditosVaičiūnaitės mėnuo, nes vasario 11 d. sukanka 15 metų kaip ši iškili poetė paliko šią žemę. Nėra geresnio būdo pagerbti jos atminimą nei jaukiojo VilniausTeatro „Lėlė“ (kurį savo spektaklių namais pavertė tokie teatro  kūrėjai kaip Rolandas Kazlas arba Andrius Kaniava) mažojoje scenoje valandai pasiduoti šios lyrinio žodžio meistrės miestietiškos poezijos šėlsmui ir muzikos garsams. 

 

Aktorė Donata Kielaitė 2016 m. vasario 27 d., 18:30 kviečia kartu su spektaklio heroje žiūrovus pakeliauti gyvenimo poezijos keliais ir amžinai aktualių meilės paieškų takais. Aktorė atliks autorinį muzikinį poezijos spektaklį „Kelionė“, sukurtą pagal Juditos Vaičiūnaitės eiles.

 

„Kelionė“ – tai ėjimas į save, persmelktas svaiginančios, kankinančios ir gydančios meilės. Tai kančios, džiaugsmo, susitaikymo su tikrove ir savimi istorija. „Aš nežinau, galbūt mano kuriama herojė išgyvens meilės pilnatvę ir pajus vienybę su savo siela, jos esybe. O gal ir ne, – apie savo spektaklį kalba D. Kielaitė. – Meilė... Juk tai kasdienė mūsų duona, kasdienė malda, kasdienis „mūzų prisilietimas“.


Bet kas gi paskatina aktorės kuriamą heroję leistis į tą prisiminimų kelionę? „Ogi tai, kad ji dar nėra susikūrusi savo gyvenimo tokio, kokio nori, apie kokį svajoja. Ji nori suvokti save šiandien, tačiau negali to padaryti, nes nėra „čia ir dabar“, nes viskas jai krinta iš rankų. O gal ji per daug prisirišusi prie mylimojo rankų ir negali paleisti praeities?..“, – apie savo heroję pasakoja Donata.


Į emocijų sūkurį herojė ners kartu su muzika. Spektaklio metu aktorė gitara atliks Federiko Šopeno, Franco Šuberto bei kitų klasikinių kompozitorių kūrinius. Žiūrovai taip pat išgirs Antonio Carlos Jobim bosanovų melodijas. 

Donata Kielaitė
Donata Kielaitė