7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Meistrai Didžiojoje“ kviečia į susitikimą su aktore Nele Savičenko

LMTA inf.
Nr. 6 (1158), 2016-02-12
Teatras Anonsai


Didžiulės sėkmės sulaukęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) renginių ciklas „Meistrai Didžiojoje“ jau 17-ą kartą kviečia į susitikimą su Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatais. Vasario 12 d., penktadienį, 19 val. LMTA vyks kūrybos vakaras, skirtas vienai ryškiausių Lietuvos teatro ir kino asmenybių, aktorei Nelei Savičenko.


Susitikime su žiūrovais Nelė Savičenko dalinsis savo mintimis apie teatrą, kiną, kūrybą ir gyvenimą. Prieš kurį laiką iš Klaipėdos į Vilnių grįžusi aktorė dirba Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Vos per kelerius metus ji sukūrė vaidmenis naujausiuose Oskaro Koršunovo, Gintaro Varno, Agniaus Jankevičiaus, László Bagossy spektakliuose. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje N. Savičenko užsiima aktyvia pedagogine veikla – būsimiems aktoriams dėsto scenos kalbą. Aktorė pripažįsta, kad darbas su jaunaisiais kūrėjais reikalauja ypatingų pastangų: „Šis procesas yra nuolatinis profesijos ir žmogiškumo testas“.


Aktorė Nelė Savičenko nestokoja profesionalių scenos meno ar kino vertintojų dėmesio. Jos vaidmenys teatre ir kine susilaukė ne tik žiūrovų pripažinimo, bet ir apdovanojimų: Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, „Auksinis scenos kryžius“, „Sidabrinė gervė“, „Padėkos kaukė“ ir kt. Savičenko pripažįsta, kad filmavimo aikštelėje žaidimo taisyklės labai skiriasi nuo tų, kurios būdingos teatro scenai. „Kinas ir teatras pirmiausia skiriasi žiūrovais. Tai, kas buvo atlikta teatro scenoje, yra nepataisoma, čia ir daugybė dublių nepadės. Kine esi gerokai labiau priklausomas nuo to, kokią visumą ir baigtinį rezultatą mato režisierius“, – teigė aktorė.


Penktadienį vyksiančio susitikimo moderatorė – kino kritikė Rasa Paukštytė. 


„Meistrai Didžiojoje“ – tai Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų, LMTA dėstytojų kūrybos vakarų ciklas, pradėtas rengti 2013-aisiais, minint Akademijos 80-metį. Susitikimus, vykstančius LMTA Didžiojoje salėje, veda žinomi Lietuvos muzikologai, teatrologai ir kinotyrininkai, o kūrybą gyvai pristato garsūs šalies atlikėjai, teatro artistai ir kolektyvai. 


„Kūrybos vakarų ciklas „Meistrai Didžiojoje“ suteikia visuomenei galimybę iš arčiau pažinti ryškiausius Lietuvos menininkus. Jie ne tik atspindi aukščiausias šalies kultūros viršukalnes, bet taip pat yra ir neatsiejama mūsų akademijos dalis – jos dėstytojai ir absolventai. Labai džiugu, kad šis ciklas per trejus metus tapo solidžiu meninės kokybės ženklu, pritraukiančiu gausius žiūrovų būrius“, – kalbėjo LMTA meno prorektorė Ramunė Marcinkevičiūtė. 


Įėjimas į ciklo „Meistrai Didžiojoje“ renginius nemokamas.