7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lėlių teatro scenoje – Kauno ir Charkovo lėlininkų projektas

 

Rengėjų inf.
Nr. 31 (1137), 2015-09-11
Teatras Anonsai
„Pliauskiukas Ivasiukas“
„Pliauskiukas Ivasiukas“

 Rugsėjo 12 d. šeštadienį, 12 val. Kauno lėlių teatras ruošia žiūrovams staigmeną – Charkovo V. A. Afanasjevo valstybinio akademinio lėlių teatro ir Kauno lėlininkų spektaklį, pagal ukrainiečių liaudies pasaką su lietuviškais prieskoniais – „Pliauskiukas Ivasiukas“.  

 

Kūrybinė spektaklio komanda – ukrainiečių menininkių tandemas – režisierė Oksana Dmitrijeva ir dailininkė Natalija Denisova,  drauge su Kauno lėlių teatro aktoriais žada pasekti žiūrovams pasaką, apie drąsų ir sumanų iš pliauskos išskobtą berniuką  medinuką, jo nepaprastus nuotykius ir stebuklingus nutikimus. Tai mažo žmogučio Odisėja, kurioje vaikas pažįsta Pasaulį, susikauna su Blogiu ir tampa brandžiu žmogumi. Atsakomybė, pareiga ir meilė artimui – esminiai spektaklio momentai. 
 
„Esu įsitikinusi, kad tauta neturi pamiršti savo šaknų, praeities, tradicijų – tik atsiremiant į tai, kas sukurta, kas mus jungia su praeitimi, leidžia judėti į priekį“, – teigia spektaklio režisierė, viena ryškiausių Charkovo V. A. Afanasjevo valstybinio akademinio lėlių teatro asmenybių – O. Dmitrijeva. 
 
Šis spektaklis –  kūrybinio Kauno ir Charkovo lėlininkų bendradarbiavimo rezultatas.
Siekdamas solidarizuotis su dramatišką laikotarpį išgyvenančia Ukrainos tauta, Kauno valstybinis lėlių teatras 2015 m. pradžioje pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Charkovo V. A. Afanasjevo valstybiniu akademiniu lėlių teatru.
 
Pavasarį vykusiame XXI tarptautiniame lėlių teatrų festivalyje Kaune - Charkovo lėlių teatras atstovavo savo šaliai su spektakliu „Ežiukas rūke“ (rež. O.Dmitrjeva). 
 
Bendri kūrybiniai lėlių teatrų projektai – taip pat ir sėkmingas daugiau nei dešimtmetį trunkančios Kauno ir Charkovo miestų partnerystės pavyzdys.
 
„Pliauskiukas Ivasiukas“
„Pliauskiukas Ivasiukas“