7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kelionė po spalvingus šokio sapnus

 

Rengėjų inf.
Nr. 20 (1126), 2015-05-22
Šokis Anonsai
Andrej Prociv. Nuotrauka iš asmeninio archyvo
Andrej Prociv. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

 Naujas šokių studijos „Andredance” spektaklis „Trys sapnai. Viena naktis“ – tai kelionė į save, į emocijų ir instinktų pasaulį. Andrej Prociv (Ukraina) – ne vieną talentingą Lietuvos šokėją paruošęs choreografas. Ukrainoje netoli Donecko gimęs Andrejus savo gyvenimą su šokiu pradėjo sieti nuo vienuolikos metų. 17-os jis pristatė savo pirmuosius pasirodymus ir netrukus pavergė Sankt-Peterburgo, Maskvos, Minsko publiką. Lietuvoje jį sulaikė… meilė. Andrejus vadovauja šokių studijai „Andredance”, kuri geriausiai žinoma iš pastarųjų metų televizijos projektų. Dabartinis „Andredance” – tai jau trečiasis kolektyvo sąstatas. Pirmieji studijoje šoko Karina Krysko-Skambinė, Miša Levin ir kiti žinomi Lietuvos artistai. Nuo pat pradžių kolektyve vyrauja namų atmosfera. Atrodo, kad tuoj tuoj kas nors atneš arbatos, močiutės uogienės – taip jaukiai ir harmoningai bendrauja studijos šokėjai. Pasak Andrejaus, atsitiktinių žmonių kolektyve nėra, nes apie tave visad buriasi panašios pasaulėžiūros žmonės. 

 

„Trys sapnai. Viena naktis“ – tai šokių variacijos įvairios muzikos fone, pradedant nuo džiazo, klasikos ir baigiant specialiai spektakliui sukurtais šiuolaikiniais kūriniais. Spektaklio metu išgirsime Alfredo Schnittke‘s, Ivano Smirnovo, Olivier Messager, „Musica Tiroir“ kūrinių fragmentus. Visų spektaklio idėjų kurstytojas – Andrejus. Šis spektaklis – tai jo paties sapnai, kurie tapo fantasmagorinio pasirodymo preliudija. 
 
Didelė reikšmė spektaklyje skiriama rekvizitui bei kostiumams, kuriuos kuria pats Andrejus su žmona Valentina. Jų sūnus Andre irgi vaidina spektaklyje – mažas vaikas su suaugusiojo rimtumu atlieka kiekvieną jam skirtą judesį. Kostiumai, kuriuos teko matyti, byloja apie subtilų Andrejaus skonį ir pajautimą, koks kostiumas padeda geriau įsigyventi į vaidmenį ir perteikti reikiamą emociją. Šis spektaklis, pradedant tema ir baigiant pastatymu, jungia iš pirmo žvilgsnio nesusiejamus dalykus: gyvenimą ir mirtį, profesionalius šokėjus ir paprastus žmones, sudėtingą Schnittke’s muziką ir šiuolaikinius kūrinius, lengvumą ir sunkią gotinę muziką. Mes tarsi patys skrendame sapne kartu su šokėjais, pasiruošę prisijungti prie spektaklio – toks paveikus scenoje vykstančio reginio audinys. 
 
Spektalio „Trys sapnai. Viena naktis“ premjera gegužės 26 dieną 19 val. Rusų dramos teatre.
 
Andrej Prociv. Nuotrauka iš asmeninio archyvo
Andrej Prociv. Nuotrauka iš asmeninio archyvo