7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

LMTA startuoja diskusijų ciklas „Dialogų cechas“

 Pokalbiai

LMTA inf.
Nr. 7 (1021), 2013-02-15
Teatras Anonsai

 


Vasario 11 dieną prasidėjo dar vienas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80-mečiui skirtų renginių ciklas „Dialogų cechas“. Visus metus vyksiančių diskusijų tikslas - atverti Akademiją visuomenei, kelti aktualias problemas, provokuoti įvairių meno sričių atstovų minčių sankryžas, susumuoti LMTA praeitį, apčiuopti dabartį ir įžvelgti ateities perspektyvas.
 
 „Dialogų cechas“ pristatys naują LMTA erdvę – Teatro cechą (Kosciuškos g. 10). Ten, kur kadaise buvo Sluškų rūmuose įsikūrusios profesinės mokyklos metalo cechas, įrenginėjama kamerinė, bet šiuolaikinius reikalavimus atitinkanti teatro salė, kur būsimieji aktoriai ir režisieriai galės išbandyti savo jėgas prieš ateidami į profesionaliuosius teatrus.
 
„Dialogų cechas“ – vieta, kur susitiks muzikai ir teatralai, kino kūrėjai ir šokėjai, praktikai ir teoretikai, profesoriai ir studentai, Akademija ir tai, kas yra už jos durų. Diskusijų rengėjai sieks, kad dialogas taptų galimybe pasakyti tai, ko nepavyksta ištarti per paskaitas, konferencijas, posėdžius ar egzaminus. Pokalbio, forumo, diskusijos forma yra gyviausias būdas pasidalyti patirtimi skirtingoms kartoms, kelti ir spręsti esamojo laiko problemas ir kurti būsimojo laiko strategijas.
 
Svarbus „Dialogų cecho“ tikslas – pakviesti dialogui neretai autonomiškai veikiančias LMTA muzikų ir teatralų, šokėjų ir kino kūrėjų bendruomenes, diskutuojant vienytis į bendrą esamų ir būsimų Lietuvos menininkų cechą.
 
2013-ųjų metų pirmąjį pusmetį „Dialogų cechas“ pristatys šešias diskusijas. „Dialogų cecho“ susitikimai vyks pirmadieniais, 19 val. Visos diskusijos bus filmuojamos ir talpinamos į interneto svetainę www.lmta.lt
 
Kovo 4-osios tema: „Muzika ir teatras: sankirtos ir sutapimai“ (moderatorė muzikologė Judita Žukienė), kovo 25-ąją vyks diskusija „Kūrėjas/vadybininkas: kultūros rinkos blogybė ar išsigelbėjimas? (moderatorius operos dainininkas Jonas Sakalauskas), balandžio 15 dieną potencialiems LMTA studentams bus pristatomos Akademijos galimybės diskusijoje „LTMA Lietuvoje. Kodėl verta studijuoti čia?“ (moderatorė muzikologė Vida Umbrasienė), gegužės 6 dieną vyks teorijos ir praktikos jungčių paieškos (moderatorė teatrologė Vlada Kalpokaitė), gegužės 27 dieną „Dialogų cechas“ kalbėsis apie „LMA Europoje ir pasaulyje“ (moderuos teatrologė Elona Bajorinienė).