7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„ConTempo“ jaunųjų kritikų dirbtuvės: Rūtos Oginskaitės paskaita „Patrauklaus teksto užkulisiai“

Rengėjų inf.
Nr. 17 (1424), 2022-04-29
Šokis Anonsai
Rūta Oginskaitė. D. Matvejevo nuotr.
Rūta Oginskaitė. D. Matvejevo nuotr.

Tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ kviečia į jaunųjų kritikų dirbtuvių paskaitas, kurias ves rašymo patirtį turintys šalies teatro kritikai. Balandžio 29 d. 13 val. VDU Menų fakultete, 106 auditorijoje vyks Rūtos Oginskaitės paskaita „Patrauklaus teksto užkulisiai“.

 

Rūta Oginskaitė – kultūros žurnalistė, teatro ir dokumentinio kino kritikė, knygų autorė. Dirbo savaitraščiuose „Literatūra ir menas“, „7 meno dienos“, dienraštyje „Lietuvos rytas“, redagavo internetinę svetainę menufaktura.lt. Šiuo metu bendradarbiauja su Lietuvos šokio informacijos centru redaguodama svetainės dance.lt straipsnius. Patirties bagažas – ne vien recenzijos, pokalbiai, knygos, bet ir redaguoti kitų autorių tekstai. Šia turtinga patirtimi kritikė pasidalins su paskaitos dalyviais, kurioje ji pristatys ne taisyklių rinkinį, o pakvies bendrai diskusijai šiomis temomis:

 

Skirtingi leidinių stiliai. Prisitaikyti? Ignoruoti?

Autocenzūra ir žanro ribos – pančiai ar orientyrai?

Nesirašo? Būdai padėti sau.

Sakinių painiava ir žodžiai šiukšlės. Redaguokime kartu.

Interviu užrašymo įvairenybės.

 

Paskaitos trukmė – 1,5 val. Dirbtuvių dalyvius prašome su savimi atsinešti patogius rašiklius.

Visos dirbtuvių paskaitos yra nemokamos ir jose, kaip laisvi klausytojai, gali dalyvauti visi norintieji, ne vien jau užsiregistravę dalyviai.

 

Taip pat „ConTempo“ jaunųjų kritikų dirbtuvių programoje: gegužės 9 d. 11 val. įvyks scenos menų kritikės Aušros Kaminskaitės, o gegužės 16 d. 13 val. žinomo meno kritiko Vaido Jauniškio paskaitos.

 

Tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ nuo 2019 m. kiekvieną rugpjūčio mėnesį į Kauną ir Kauno rajoną atneša dar daugiau gyvybės, nematytų triukų, kvapą gniaužiančių pasirodymų, jautrių meninių emocijų ir netikėtų susitikimų su įdomiausiais Lietuvos ir pasaulio menininkais. Inicijuotas „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“, šiais metais festivalis pristatys įspūdingiausią renginį savo istorijoje. Programa jau netrukus.

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Rūta Oginskaitė. D. Matvejevo nuotr.
Rūta Oginskaitė. D. Matvejevo nuotr.