7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šokio spektaklis „Žizel“

Rengėjų inf.
Nr. 15 (1209), 2017-04-14
Šokis Anonsai
„Žizel“
„Žizel“

Adolphe Adam baletas „Žizel“ yra vienas gražiausių romantinių baletų istorijoje. Pirmą kartą parodytas 1841 m. Paryžiuje, baletas iki šiol išlieka vienas populiariausių bet kurio teatro repertuare, o pagrindinis Žizel vaidmuo yra kiekvienos balerinos svajonė.

 

Dviejų Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choreografų kurtas šokio spektaklis „Žizel“ – drąsi klasikinio baleto interpretacija. Jau beveik du šimtmečius gyvuojančią romantišką istoriją choreografai perkelia į šiuolaikinį pasaulį. Kaimas prie Reino virsta neapibrėžta pramonine erdve, fabriku, feodalai fabrikantais, o valstiečiai darbininkais. Šiandienė „Žizel“ pasakoja turtingo fabriko vadovų sūnaus Alberto meilę paprastai darbuotojai Žizel. Graži meilės istorija įsikišus šalutiniams veikėjams ima vystytis katastrofiškai, kol ją sutepa prievarta, mirtis ir beprotybė. Sakoma, kad geri pasakojimai yra apie gyvenimą ir mirtį, meilę ir išdavystę – šiuolaikine forma atgimstanti „Žizel“ išlaiko šiuos teminius centrus ir siūlo aktualius naujus.

 

Komanda: choreografai Donatas Bakėjus ir Mantas Černeckas; dirigentas – Tomas Ambrozaitis, muzika – Adolphe Adam; Žizel – Aušra Krasauskaitė, Ana Bochovskaja-Zamulienė; Albertas – D. Bakėjus, M. Černeckas; Hilarijonas – Taurūnas Baužas, Simonas Laukaitis; Berta – Beata Molytė-Kulikauskienė, Kristina Gudelytė; Batilda – Milda Meškytė, Gintarė Jovaišaitė.

Balandžio 29-30 d. 19 val., Palangos koncertų salė

Bilietai: Tiketa.

„Žizel“
„Žizel“