7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šiuolaikinio šokio spektaklis „K.I.D.“

 

Rengėjų inf.
Nr. 39 (1100), 2014-11-07
Šokis Anonsai
T. Tereko nuotr.
T. Tereko nuotr.

 Netikėk! Neatsiduok! Nesirodyk! Ir svarbiausia, niekada nebūk savimi. Pripažinimo purslai trykšta ant kiekvieno trokštančio, kuris bus pasotintas, jei tik mokės žaidimo taisykles. 

 

 Šokio spektaklis „K.ID“ žaisdamas saviironijos paraštėse ima svarstyti kokių dievų rankos mums reikia šiandien? Kaip žinoti, kur link reikia eiti? Ar infantilumas gali išgelbėti pasaulį? Skirtingų patirčių jungiama komanda grįžta prie žmogaus pradžių pradžios – žaidimu pažinti supantį pasaulį, pagrindiniu ir vieninteliu įrankiu teturint savo kūną (šokėjai Greta Grinevičiūtė, Sigita Juraškaitė, Telman Ragimov, Indrė Lencevičiūtė, choreografė – Erika Vizbaraitė, režisieriė – Gabrielė Jaugelytė, dramaturgė – Silvija Čižaitė-Rudokienė).
 
Visuomenė, kuri gyvena pagal nu(si)statytas normas, egzistuojanti darbas – namai – darbas alegoriniame rate, sudrumsčiama neatpažinto objekto pasirodymu. To, kuris nieko negeidžia, o tik šoka pagal savo dvasios muziką, nepasiduodamas bandos vilionėms. Ne dėl to, kad jis maištininkas, o tik todėl, jog socialiniai žaidimai ne jo „smėlio dėžė“. Vis dėlto, tai, kad naujokas nemato minios, nereiškia, jog ir ši akla nepažįstamojo pasirodymui. „Tokie kaip visi“ susikuria iliuzijas, jog jų pasaulis gali būti pakeistas ir, žinoma, patiems nieko nedarant. Atsakomybė nepriimtinas rodiklis. Žvelgdami į šių dienų apreiškimą gyventojai įgyja aklą ir absoliutų tikėjimą. Visgi, susikurtas stabas nepateisina lūkesčių, atvykėlis lieka abejingas supančiai aplinkai, it koks svetimkūnis egzistuoja sociumo paribiuose. Visuomenė negali ir nesutinka to leisti. Auka turi būti. 
 
Nes visuomenės struktūra saugi tik tol, kol joje neįsivyrauja tikroji anarchija. Simuliakrai jai nebaisūs. 
GESH‘move šiuolaikinis šokio spektaklis „K.ID“. 
 
Žaidimai su K.ID‘u vyks „Menų spaustuvėje“ lapkričio 14 ir 21 d. Bilietus platina Tiketa. 
 
T. Tereko nuotr.
T. Tereko nuotr.