7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kviečia „Organum“ salė

Rengėjų inf.
Nr. 39 (1446), 2022-12-02
Muzika Anonsai
Zecharia Plavinas. A. Jakšto nuotr.
Zecharia Plavinas. A. Jakšto nuotr.

Pirmoji gruodžio savaitė „Organum“ salėje pažymėta dviem pianistų mąstytojų rečitaliais, fortepijono meno, mokslo ir mokymo ženklu.

 

Gruodžio 1 d., ketvirtadienį, 19 val. Izraelyje gyvenantis vilnietis, pianistas, muzikologas, pedagogas ir kompozitorius Zecharia Plavinas pakvies į savo rečitalį „Jūsų gerosioms akims / Laiškai iš Jeruzalės“, kuriame išgirsime Ernesto Blocho ir Ferenco Liszto fortepijono šedevrus bei paties Z. Plavino „Poemą Tatjanos Radovič atminimui“, dedikuotą mus anksti palikusiai pianistei, nepamirštamai Vilniaus B. Dvariono muzikos mokyklos fortepijono mokytojai Tatjanai Radovič.

 

Gruodžio 2 d., penktadienį, 11 val. į susitikimą ir šiltą profesinį pokalbį su Zecharia Plavinu kviečiame fortepijono pedagogus. Jis pristatys savo naujausią monografiją „Mes, fortepijono mokytojai, ir mūsų demonai. Socio-psichologinės kliūtys kelyje link įkvėpto ir tvaraus atlikimo“. Ši knyga sutelkia dėmesį į fortepijono mokytojus ir daugelį iššūkių, su kuriais jie susiduria pedagoginio proceso metu. 

 

Gruodžio 3 d. šeštadienį, 18 val. nepraleiskite vieno žymiausių Lietuvos pianistų, prof. Jurgio Karnavičiaus rečitalio „Apmąstant 2022-uosius“. Savo programą atlikėjas sukonstravo kaip filosofinę drobę, perteikiančią jo paties mintis apie mūsų pasaulį po vasario 24-osios, kartu su W.A. Mozarto, F. Liszto, Ph. Glasso, M. K. Čiurlionio ir V. Silvestrovo muzika. Jurgis Karnavičius komentuos kūrinius bei pasidalins savo įžvalgomis su klausytojais.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Zecharia Plavinas. A. Jakšto nuotr.
Zecharia Plavinas. A. Jakšto nuotr.
Jurgis Karnavičus. L. Karnavičiūtės nuotr.
Jurgis Karnavičus. L. Karnavičiūtės nuotr.