7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Įvairiaspalvis rugsėjis Paliesiaus dvare

Rengėjų inf.
Nr. 26 (1433), 2022-09-02
Muzika Anonsai
Fiorenzo Pascalucci. Organizatorių nuotr.
Fiorenzo Pascalucci. Organizatorių nuotr.

Ruduo – nuostabus metas, sužimbantis įvairiausiomis spalvomis. Paliesiaus dvare rudenį taip pat pasitinkame spalvingai, keliaudami per įvairiausius muzikos žanrus ir stilius. Sezoną pradėsime tarptautinio pripažinimo sulaukusio pianisto Fiorenzo Pascalucci koncertu „Baroque and neobaroque“, kuriame skambės klasikinių ir modernių kompozitorių kūriniai. Vėliau pakviesime artimiau susipažinti su Armėnijos muzikos kultūra: į solo dainuojančios Aitanos koncertą. Latvijos pianistas Georgijus Osokinas padovanos klausytojams nuostabius Fryderyko Chopino kūrinius, o mėnesį užbaigsime džiazo pianisto Dmitrijaus Golovanovo solinio albumo „Heritage“ pristatymu.

Rugsėjo 4 d. laukia Italijos pianisto Fiorenzo Pascalucci koncertas „Baroque and neobaroque“. Atlikėjas tarptautinę karjerą pradėjo 2008 m. laimėjęs pirmąją vietą XXV Nacionaliniame konkurse „Premio Venezia“. Nuo tada jis pelnė ne vieną premiją įvairiuose tarptautiniuose konkursuose, vienas ir su svarbiais orkestrais grojo daugelyje žymių Europos salių. Už meninius pasiekimus Italijos prezidento rūmuose gavo „Giuseppe Sinopoli“ apdovanojimą. Legendinis pianistas Aldo Ciccolini sakė, kad atlikėjo muzikiniai ir pianistiniai įgūdžiai jam paliko labai didelį įspūdį ir kad tai išskirtinio talento muzikantas. Koncerte „Baroque and neobaroque“ F. Pascalucci atliks G. F. Händelio, E. Griego, C. Debussy, M. Ravelio ir G. Gershwino kūrinius.

Rugsėjo 10 d. į Paliesiaus dvarą atvyksta Armėnijos dainininkė Aitana (tikrasis vardas – Ruzanna Saroyan). Pasak Aitanos, dainavimas jai yra vienintelė kalba, kuria ji gali bendrauti su gamta, laiku ir gilia vidine tapatybe. Dainuodama ji jaučiasi apsupanti visą pasaulį ir suvokianti, kad iš tikrųjų nėra skirtingų šaknų ar sielų, kad visi yra vienas ir tas pats, tik išsišakoję skirtingomis šakomis. Koncerte „Mountainsoul“ Aitana solo atliks tradicines armėnų dainas: sakralines, ritualines, meilės, senovines bei viduramžių lopšines. Tai nuostabi proga plačiau susipažinti su Armėnijos muzikos kultūra.

Rugsėjo 14 d. Paliesiaus dvarą užlies nuostabi Fryderyko Chopino muzika. Koncertų salėje „Pasaga“ skambins Latvijos pianistas Georgijus Osokinas – aukščiausio muzikinio įvertinimo Latvijoje „Grand Music Award“ laimėtojas. Pianistas vos dešimties jau pasirodė su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, o tarptautinio dėmesio sulaukė būdamas devyniolikos. 2015 m. F. Chopino konkurse jaunasis pianistas buvo vienas ryškiausių ir labiausiai aptarinėjamų konkurso dalyvių, kritikai jį pavadino „išskirtiniu ir nenuspėjamu“. Tad kviečiame nepraleisti progos pasiklausyti ypatingai atliekamų Chopino kūrinių!

Rugsėjo 24 d. Paliesiaus dvare įvyks Dmitrijaus Golovanovo albumo „Heritage“ pristatymas. D. Golovanovas yra vienas ryškiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo pianistų, 12-os džiazo albumų autorius bei bendraautorius, prodiuseris ar aranžuotojas, išsiskiriantis savo intelektualiu ir aistringu stiliumi bei stulbinančiu laiko ir erdvės pojūčiu. „Heritage“ – tai antrasis jo solinis albumas, kuriame jis demonstruoja ne tik meistrišką instrumento valdymą, bet ir atsiskleidžia kaip gilus ir įdomus kūrėjas, naudojantis akustinio garso semplavimo ir perdirbimo realiu laiku techniką. Taip atlikėjas sukuria užburiantį, beveik magišką ir savitą muzikos pasaulį.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Fiorenzo Pascalucci. Organizatorių nuotr.
Fiorenzo Pascalucci. Organizatorių nuotr.
Aitana (Ruzanna Saroyan). Organizatorių nuotr.
Aitana (Ruzanna Saroyan). Organizatorių nuotr.
Georgijus Osokinas. Organizatorių nuotr.
Georgijus Osokinas. Organizatorių nuotr.
Dmitrijus Golovanovas. Organizatorių nuotr.
Dmitrijus Golovanovas. Organizatorių nuotr.