7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Atšaukiamas koncertas: Didžiosios Britanijos sensacija – pianistas Benjaminas Grosvenoras neatvyks

Rengėjų inf.
Nr. 18 (1425), 2022-05-06
Muzika Anonsai
Benjamin Grosvenor. P. Alleno nuotr.
Benjamin Grosvenor. P. Alleno nuotr.

Skelbtas birželio 4 d. Benjamino Grosvenoro koncertas ATŠAUKIAMAS.

 

Britų pianistas Benjaminas Grosvenoras žavi audringais savo pasirodymais, išskirtine muzikine intuicija ir įžvalgiomis interpretacijomis. Britų žurnalas „The Independent“ jį apibūdino kaip „vieną iš milijono... kelių milijonų“, o vokiečių dienraštis „Süddeutsche Zeitung“ išskyrė B. Grosvenoro „stulbinančius techninius gebėjimus, vaizduotės gaivumą, intensyvų susikaupimą ir visa užvaldančią poeziją“.

 

Benjaminas, jauniausias iš penkių brolių, groti fortepijonu pradėjo sulaukęs šešerių. Studijavo Karališkojoje muzikos akademijoje pas Christopherį Eltoną ir Danielį-Ben Pienaarą. 2004 m., būdamas vienuolikos metų, tapo BBC jaunųjų muzikantų konkurso „Keyboard Final“ laureatu. Sulaukęs devyniolikos buvo pakviestas koncertuoti su BBC simfoniniu orkestru. 2016 m. Niujorko filharmonijoje pianistas apdovanotas Ronnie ir Lawrence’o Ackmanų klasikinio fortepijono meno premija. Nuo 2013 m. Benjaminą remia „EFG International“ – plačiai žinoma ir gerbiama pasaulinė privačios bankininkystės grupė.

 

Pianistas nuolat bendradarbiauja su pasaulinio garso orkestrais – Bostono, Čikagos, Filadelfijos, Pitsburgo, „Radio France“, Nacionaliniu Ispanijos, Londono, Birmingamo, San Fransisko, Vašingtono simfoniniais orkestrais, dirba su žymiausiais pasaulio dirigentais. Koncertuoja tokiose salėse kaip Londono „Wigmore Hall“, Paryžiaus Eliziejaus laukų teatre, Miuncheno „Hercules“, Kelno filharmonijoje ir kt.

 

2011 m. pianistas tapo jauniausiu visų laikų britų muzikantu, sudariusiu sutartį su įrašų studija „Decca Classics“. Naujausia B. Grosvenoro kompaktinė plokštelė „Homages“ BBC muzikos žurnalo buvo išrinkta geriausiu instrumentinės muzikos įrašu, taip pat apdovanota „Diapason d’Or“ prizu ir išgirta kritikų: „Jo pianistinis išradingumas, lyriškas balsas ir aristokratiškas išskirtinumas primena pianistą Josefą Hofmanną ar Ignazą Friedmaną. Rečitalis tiesiog kvėpuoja.“ B. Grosvenoras jau yra pelnęs „Gramophone“ jaunojo metų menininko apdovanojimą, klasikinės muzikos Britanijos kritikų apdovanojimą, „Diapason d’Or Jeune“ ir kitus. Pateko į BBC televizijos dokumentinius filmus „BBC Breakfast“ ir „Andrew Marr Show“, taip pat filmavosi CNN seriale „Human to Hero“.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Benjamin Grosvenor. P. Alleno nuotr.
Benjamin Grosvenor. P. Alleno nuotr.