7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Naujametinis koncertas „Musica Assortita“

Rengėjų inf.
Nr. 41 (1406), 2021-12-17
Muzika Anonsai
„Musica assortita“
„Musica assortita“

Naujai susibūręs ansamblis „Flutes Piano Trio“ – Viktorija Marija Zabrodaitė (fleita), Francesco Bruno (fleita, Italija) ir Nijolė Baranauskaitė (fortepijonas) – gimė iš idėjos sujungti Italijos ir Lietuvos muzikines  kultūras. Nors ir kilusius iš skirtingų šalių, šiuos muzikus sieja vienas poreikis – kuo geriau išreikšti save muzikoje, vienintelėje tikroje universalioje kalboje. Gruodžio 29 d. 18 val. trio kviečia į koncertą „Musica Assortita“ Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje (Arsenalo 3A), kur muzikantai pateiks šventinę programą. Skambės populiari ir pažįstama muzika: gerai žinomos, klausytojų pamėgtos arijos iš operų, operečių, miuziklų, – tačiau kitaip. Tai įvairių kompozitorių parafrazės, transkripcijos, fantazijos, aranžuotos ‚FlutesPiano Trio“ ansambliui.

 

Fleitininkė Viktorija Zabrodaitė yra gerai žinoma muzikos melomanams. Ji atlieka įvairias programas koncertų cikluose, dažnai matoma festivalių bei koncertų afišose, pasirodo su įvairių sudėčių ansambliais, koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje, jos įrašų yra Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje.

Pianistė Nijolė Baranauskaitė – geidžiama dainininkų ir instrumentalistų koncertmeisterė, taip pat rengianti solines programas, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, ne kartą apdovanota diplomais kaip geriausia konkurso koncertmeisterė.

Fleitininkas Francesco Bruno (Italija) yra gerai žinomas ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje, grojo vadovaujant Ennio Morricone, Antonino Fogliani ir Giuseppe Ratti. Jis yra fleitininkų orkestro „Afflatus“ bei Sicilijos fleitų orkestro „Triscele“ įkūrėjas ir vadovas. 2019 m. jam buvo įteiktas Sirakūzų „Corrado Maranci“ muzikos apdovanojimas kaip geriausiam metų Sicilijos klasikinės muzikos atlikėjui.

Koncertą ,,Musica assortita“ komentuos ir pažinimo keliu lydės renginių moderatorė ir vedėja Irena Žilinskienė.

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Musica assortita“
„Musica assortita“