7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Filharmonija atsidaro ir kviečia į gegužės koncertus

LNF inf.
Nr. 17 (1382), 2021-04-30
Muzika Anonsai
D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.

Didžiųjų koncertų salių ir gyvai skambančios muzikos pasiilgusius melomanus Lietuvos nacionalinė filharmonija (LNF) kviečia į gegužę rengiamus koncertus. Pirmasis jų vyks gegužės 2 d., sekmadienį, jis bus skirtas visai šeimai. Iš viso gegužę Filharmonijoje numatyta surengti dešimt koncertų su publika.

 

„Visi esame pasiilgę bendravimo, ypatingos koncertų atmosferos, kai muzikai jaučia publiką, o ši jaučia scenoje esančius atlikėjus. Džiaugiamės, kad gegužę Filharmonijos Didžioji salė vėl atgis ir simboliškai pražys muzikos žiedais. Kviečiame visus ištroškusius koncertų saugiai apsilankyti Filharmonijoje ir savo ruožtu užtikriname, kad pasirūpinsime visomis jūsų saugumui reikalingomis priemonėmis. Kad tik susitikimai vyktų ir neštų džiaugsmą!“ – į publiką kreipiasi LNF generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

 

Nuo koncerto visai šeimai „Tau, Mamyte“ (gegužės 2 d.) iki „Parodos paveikslėlių“ (gegužės 30 d.), nuo kamerinės muzikos koncerto „REveransas Beethovenui“ (gegužės 5 d.) iki „Kvartetų feniksų“ (gegužės 19 d.), nuo orkestro muzikos koncerto „Dinastija“ (gegužės 7 d.) iki LNF 80-ojo ir Lietuvos kamerinio orkestro 60-ojo sezono pabaigos šventės (gegužės 22 d.) – tokį muzikos kaleidoskopą publikai paruošė Filharmonija.

 

Dalis šių koncertų rengiami specialiai, vos paskelbus apie karantino atlaisvinimus, dalis yra perkelti iš anksčiau, o dalį iki šiol skelbtųjų gegužės koncertų, atsižvelgiant į atlikėjų ir rengėjų galimybes, vis dar tenka nukelti į vėlesnį laiką. Visa informacija apie renginius yra nuolat naujinama Filharmonijos interneto svetainėje.

 

Kiek plačiau – apie artimiausius koncertus. Gegužės 2 d., sekmadienį, 12 val. įvyks tradicinis koncertas visai šeimai „Tau, Mamyte“. Jame dalyvaus Čiurlionio kvartetas, solistas Rafailas Karpis ir Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos jaunieji atlikėjai, kuriuos parengė mokytojai Algirdas Rakauskas, Vaidotė Benaitienė ir Vilma Jasudėnaitė. „Dovanosime muzikinį poetinį sveikinimą, nuaustą iš lietuvių ir užsienio poetų ir kompozitorių kūrinių. Mama, meilė, muzika – trys žodžiai, prasidedantys raide „M“, – sako koncertą vesianti aktorė Dalia Michelevičiūtė.

 

Gegužės 5 d., trečiadienį, 19 val. numatytas koncertas „REveransas Beethovenui“ – seserų Rasos (smuikas) ir Eglės (fortepijonas) Vosyliūčių parengta programa, skirta Beethoveno 250-osioms gimimo metinėms. Lemtingai net kelis kartus atidėtas koncertas, tikėkimės, galiausiai įvyks Filharmonijos salėje. Atlikėjos sako: „Norėjome parodyti šio muzikos genijaus, klasiko reikšmę XXI amžiuje – visa, ką jis sukūrė, liko labai prasminga, iš Beethoveno mokomasi visais laikais. Prie jo muzikos gretinome kūrinį, parašytą ta pačia klasikine forma ir kartu išreiškiantį novatoriškas mintis. Dabar daug kalbama apie kartų skirtumus, tačiau žmonės juk lieka tie patys...“ Koncerte skambės Ludwigo van Beethoveno ir Philipo Glasso kūriniai.

 

Gegužės 7 d., penktadienį, 19 val. Filharmonijos scenoje turėtų pasirodyti Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Barkausko. Koncerte „Dinastija“ solo gros žymiai Lietuvos pianistų dinastijai atstovaujantys Aleksandra Žvirblytė ir Paulius Anderssonas. Programoje numatyti Nikolajaus Medtnerio Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 3 e-moll „Baladė“ ir Karolio Szymanowskio Simfonija Nr. 4 „Symphonie Concertante“ fortepijonui ir orkestrui.

 

Išsamesnė informacija apie šiuos ir tolesnius gegužės koncertus skelbiama svetainėje www.filharmonija.lt. Kviečiame įsigyti bilietus ir apsilankyti koncertuose!

Žymos:
LNF inf.,
D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.
LNSO primarija Rasa Vosyliūtė. D. Matvejevo nuotr.
LNSO primarija Rasa Vosyliūtė. D. Matvejevo nuotr.
Čiurlionio kvartetas. D. Matvejevo nuotr.
Čiurlionio kvartetas. D. Matvejevo nuotr.
Aleksandra Žvirblytė ir Paulius Anderssonas. D. Matvejevo nuotr.
Aleksandra Žvirblytė ir Paulius Anderssonas. D. Matvejevo nuotr.
Modestas Barkauskas. D. Matvejevo nuotr.
Modestas Barkauskas. D. Matvejevo nuotr.
LNSO trombonai. D. Matvejevo nuotr.
LNSO trombonai. D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.