7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Operos solistai dainuos prie paradinių teatro laiptų

LNOBT inf.
Nr. 22 (1343), 2020-06-05
Muzika Anonsai
Viktorija Miškūnaitė. M. Penkutės nuotr.
Viktorija Miškūnaitė. M. Penkutės nuotr.

Pirmadienį, birželio 1-ąją, 17 val. Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras muzikos pasiilgusius vilniečius trumpam kviečia užsukti į aikštę prie teatro fontanų. Visos šalies muzikantus sujungsiančios akcijos „Ačiū, Lietuva!“ koncerte pasirodys operos solistai Viktorija Miškūnaitė ir Tomas Pavilionis.

 

„Giacomo Puccini opera „Bohema“ prasideda jaunatviškai nerūpestingai, o pabaigoje viena iš pagrindinių veikėjų miršta nuo sunkios plaučių ligos. Neseniai visi išgyvenome kažką panašaus, todėl norime iš širdies padėkoti tiems, kas pasiaukojančiu darbu padeda mums atsitiesti po didelio sukrėtimo“, – teigia solistė V. Miškūnaitė.

 

Vos 15 minučių truksiančiame koncerte dainininkė spės pabūti ir viliokiškąja Miuzete, ir tragiško likimo Mimi. V. Miškūnaitė padainuos Miuzetės valsą „Quando men vo“, o kartu su kolega Tomu Pavilioniu atliks Mimi ir Rudolfo duetą „O soave fanciulla“.

 

„Tai vienas iš gražiausių meilę šlovinančių duetų G. Puccini „Bohemoje“ ir visame itališkos operos repertuare. Jis pilnas nuoširdaus susižavėjimo, kurio dar netemdo mirties šešėliai“, – pasakoja T. Pavilionis.

 

Linksmesnės nuotaikos solistų pasirodymui įkvėps tenoro atliekami Barinkajaus kupletai iš Johanno Strausso operetės „Čigonų baronas“. Kaip gimtoji šalis nepaliaujamai šaukė daug pasaulio regėjusį Barinkajų, taip ir teatras nenustojo traukęs dėl karantino iš jo pasitraukusių artistų. 

 

„Nors ruošiausi ir stengiausi tobulėti, tie keli namuose praleisti mėnesiai vis tiek neprilygo įprastam darbui teatre, nes trūko scenos ir publikos“, – pripažįsta T. Pavilionis.

 

„Žinau, kad ir publika mūsų pasiilgo, nes sulaukiu labai daug tai liudijančių žinučių. Norisi tikėti, kad koncertas „Ačiū, Lietuva“ taps simbolišku griežtojo karantino etapo užbaigimu ir vasariškų koncertų atvirose erdvėse pradžia“, – tvirtina V. Miškūnaitė.

 

Operų melodijos pirmadienį tuo pačiu metu skambės ir LDK valdovų rūmų Didžiajame kieme. Čia klausytojams dainuos LNOBT solistai Julija Stupnianek ir Eugenijus Chrebtovas. Skambės ištraukos iš Balio Dvariono operos „Dalia“, Vytauto Klovos operos „Pilėnai“ ir Amilcare‘s Ponchielli operos „Lietuviai“. Dainininkams gyvai akompanuos pianistės Lina Giedraitytė ir Olga Taškinaitė.

Žymos:
LNOBT inf.,
Viktorija Miškūnaitė. M. Penkutės nuotr.
Viktorija Miškūnaitė. M. Penkutės nuotr.
Tomas Pavilionis. R. Andre nuotr.
Tomas Pavilionis. R. Andre nuotr.