7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Atšaukiamas Baltijos gitarų festivalis

Rengėjų inf.
Nr. 22 (1343), 2020-06-05
Muzika Anonsai
Baltijos gitarų kvartetas. Organizatorių nuotr.
Baltijos gitarų kvartetas. Organizatorių nuotr.

Atšaukiamas birželio pabaigoje Birštone turėjęs vykti Baltijos gitarų festivalis. Renginio organizatoriai tikisi, kad šiemet suplanuota renginio programa bus įgyvendinta kitais metais, o viena pagrindinių festivalių dalių – konkursas šiemet vyks nuotoliniu būdu.

 

„Kaip ir daugelis renginių organizatorių, reaguojame į situaciją ir turime atšaukti savo kruopščiai planuotą renginį. Svarstėme įvairius variantus, tačiau į mūsų renginį atvyksta daug klasikinės gitaros žvaigždžių iš užsienio, be to, ir dalyviai suvažiuoja iš skirtingų šalių, tad gyvai susitikti planuojame kitais metais“, – sako nelengvą sprendimą turėję priimti organziatoriai.

 

Nors įprastu formatu festivalis nevyks, Baltijos gitarų kvartetas visus klasikinės gitaros atlikėjus kviečia dalyvauti nuotoliniu būdu organizuojamame konkurse. „Džiaugiamės, kad didžioji dalis mūsų rėmėjų sutiko ir šiemet įsteigti dovanas konkurso nugalėtojams, tad labai kviečiame visus sudalyvauti konkurse nors ir tiesiai iš savo kambario“, – sako projekto vadovas Chris Ruebens. Konkurso dalyvių atsiųstus vaizdo įrašus vertins ne tik Lietuvos gitaristai, bet ir puikiai klasikinės gitaros pasaulyje žinomi veidai: Dale Kavanagh (Kanada, Vokietija) bei Gerald Garcia (Hongongas, Didžioji Britanija). Dalyvauti konkurse ir siųsti vaizdo įrašus galima iki birželio 10 d.

 

Šis festivalis – didžiausias klasikinei gitarai skirtas renginys Baltijos šalyse. Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti svetainėje www.bgq.lt. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Apie Baltijos gitrarų festivalį

2009 metais Baltijos gitarų kvarteto nariai pradėjo organizuoti tarptautinį Baltijos gitarų festivalį. Koncertuodamas užsienyje ir dalyvaudamas įvairiuose festivaliuose, kvartetas dažnai lankosi kitų gitaros atlikėjų, niekada nekoncertavusių Baltijos šalyse, pasirodymuose. Stebint kitų gitaros atlikėjų kūrybą, muzikantams kilo idėja Baltijos šalyse organizuoti koncertus ir pristatyti geriausius pasaulyje gitaros virtuozus, kurių pasirodymai būtų įkvėpimo šaltinis gitaristams ir klasikinės gitaros mylėtojams. Be to, taip siekiama, kad gitara klasikinės muzikos scenoje užimtų pelnytą vietą. Jau kelerius metus klasikinės gitaros festivalis vyksta Birštono kurhauze, kur klasikinė gitara skamba nuo XIX a.


Festivalį jau aplankė tokie atlikėjai: Los Andželo gitarų kvartetas (JAV), Bandini Chiacchiaretta duo (Italija), Roland Dyens (Prancūzija), Amadeus Duo (Vokietija ir Kanada), Luz de Luna (Belgija), Irina Kulikova (Rusija / Olandija), Daniel Marques (Brazilija), Thibault Cauvin (Prancūzija), Dimitris Regginos (Kirpas), Paolo Devecchi ir Salvatore Seminara (Italija), Judicaël Perroy (Prancūzija), Eden Stell gitarų duetas (Didžioji Britanija), Aniello Desiderio (Italija), Raphaella Smits (Belgija), Vladislav Bláha (Čekija), Pavel Steidl (Čekija) ir Lukasz Kuropaczewski (Lenkija).

Žymos:
Rengėjų inf.,
Baltijos gitarų kvartetas. Organizatorių nuotr.
Baltijos gitarų kvartetas. Organizatorių nuotr.