7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Žiogo istorijos“ – koncertas visai šeimai

LMIC inf.
Nr. 9 (1330), 2020-03-06
Muzika Anonsai
Jaunoji „Žiogo istorijų“ atlikėja. LMIC nuotr.
Jaunoji „Žiogo istorijų“ atlikėja. LMIC nuotr.

Pernai Lietuvos muzikos informacijos centras kartu su smuiko mokytoja Loreta Pugačiukiene išleido natas mažiesiems smuikininkams „Žiogo istorijos“, kurios gali nuvyti „tinginį“ ir įkvėpti „stropulį“. Dvylika šviežiai sukurtų Lietuvos kompozitorių pjesių skambės ir koncerte, kur vaikai vaikams atliks Vidmanto Bartulio, Algirdo Klovos, Egidijos Medekšaitės, Alberto Navicko, Kristinos Vasiliauskaitės ir Rūtos Vitkauskaitės sukurtą muziką.

 

Visi minėti kompozitoriai, atidžiai stebimi leidinio kuratorės Loretos Pugačiukienės, stengėsi parašyti muziką patogią ne tik „mažų pirštelių technikai“, bet ir patrauklią „mažų ausyčių klausai“. Be to, čia gausu įvairovės ir skirtingų stilių: pjesėse galima atrasti ir klasikinės muzikos tradicijai artimų, ir folk ingredientų turinčių, ir visai naujai, originaliai skambančių garsų.

 

Pjesės skirtos patiems mažiausiems, pirmuosius žingsnius smuiko platybėse žengiantiems vaikams, todėl jos nuotaikingos ir trumpos, visas suaugusiųjų sunkenybes paliekant fortepijono partijose. Tad koncertas tikrai neprailgs, juo labiau, kad oficialų jo formatą žada suvelti aktorius ir šokėjas Tomas Dapšauskas, ketinantis visus norinčius įtraukti į muzikinį vyksmą.

 

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje magistrantūros studijas baigęs Tomas Dapšauskas mokėsi Anželikos Cholinos vadovaujamame aktorių-šokėtų kurse, tad iki šiol vaidina ir dramos, ir šokio spektakliuose. Bet ne tik! Jis ir Zuikis Puikis kompozitoriaus Sigito Mickio operoje vaikams, ir mažojo Čio Čio San sūnelio lėlininkas operoje „Madam Baterflai“, dviratininkas, kareivis ar net ožys – nuo vaikystės su muzika tamprų ryšį palaikantis Tomas Dapšauskas atlieka įvairius vaidmenis ir operų pastatymuose.

 

Lietuvos muzikos informacijos centro veiklas Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Partneris – Lietuvos kompozitorių sąjunga.

 

Koncertas nemokamas, tačiau būtina registracija: https://www.eventbrite.com/e/ziogo-istorijos-tickets-89730818293

Žymos:
LMIC inf.,
Jaunoji „Žiogo istorijų“ atlikėja. LMIC nuotr.
Jaunoji „Žiogo istorijų“ atlikėja. LMIC nuotr.