7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kamerinės muzikos koncertas „Advento melodija“

Rengėjų inf.
Nr. 41 (1278), 2018-12-14
Muzika Anonsai
V. Pinkevičiaus nuotr.
V. Pinkevičiaus nuotr.

Vargonininkė Jūratė Landsbergytė su smuikininke iš Kanados Audrone Šarpyte-Sharp kamerinės muzikos mylėtojus kviečia į vakarą „Advento melodija“. Koncertas įvyks gruodžio 14 d. 18 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje. Jame dalyvaus smuikininkai Audronė Šarpytė-Sharp (Kanada), Sigita Grodzenskienė, Borisas Kirzneris ir Dalia Šešelgienė, vargonininkė Jūratė Landsbergytė, pianistė Saulė Lapėnaitė, fleitininkas Vytautas Oškinis ir violončelininkė Ramutė Kalnėnaitė.

 

Koncerto programoje skambės Johanno Sebastiano Bacho, Benedetto Marchello, Henryk Wieniawski, Arcangelo Corelli, Jules Massenet ir kitų kompozitorių kūriniai bei improvizacijos.

 

„Koncertas pavadintas „Advento melodija“, nes muzika padeda laukti, kaip itin nostalgiškame Johanno Sebastiano Bacho chorale „Ateik, pagonių Išganytojau!“, – sako J. Landsbergytė, kuriai nieko nėra labiau adventiško, kaip baroko muzika.

 

Pasak vargonininkės, koncerto sumanytoja yra Audronė Šarpytė-Sharp, Kanadoje subūrusi ne vieną kamerinį orkestrą. Su Jūrate jos buvo mokslo draugės nuo M.K. Čiurlionio mokyklos laikų.

 

Jūratė Landsbergytė yra muzikologė ir vargonininkė, muzikos krypties meno daktarė. Jūratės ir Audronės keliai vėl susitiko Kanadoje 2005 metais, kai Jūratė ten koncertavo Vasario 16-osios proga. Nuo to laiko abi muzikės rengia įvairius ansamblinius koncertus Kanadoje ir Lietuvoje.

 

„Šio vakaro koncerto ypatinga tema yra dvasingumo laukimas, artimas visiems pasaulyje, išsiilgusiems namų ramybės.“ – mintimis dalijosi menininkė.

 

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.organduo.lt/lt

 

Bilietus platina Tiketa.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
V. Pinkevičiaus nuotr.
V. Pinkevičiaus nuotr.