7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Teisučio Makačino kamerinės kūrybos popietė

LKS inf.
Nr. 39 (1276), 2018-11-30
Muzika Anonsai
Teisutis Makačinas ir „Vilniaus arsenalas“. LKS nuotr.
Teisutis Makačinas ir „Vilniaus arsenalas“. LKS nuotr.

Kompozitorius profesorius Teisutis Makačinas šį rudenį švenčia gražų jubiliejų ir kūrybinės veiklos 60-metį. Tęsdamas savo autorinių koncertų maratoną, kartu su ansambliu „Vilniaus arsenalas“ kviečia į kamerinės muzikos koncertą. Gruodžio 2 d. 16 val. jaukiame Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje skambės klausytojų pamėgti spalvingi kūriniai: sonatina „Miražas“, tango „Krintanti žvaigždė“, „Trys preliudai“ fortepijonui, siuita „Iš paraštės“, „Armėniškas sąsiuvinis“, „Trys pasakos“ (L. Gutausko ž.) ir „Trys šokiai“ fleitai ir fortepijonui. Kūrinius atliks ansamblio „Vilniaus arsenalas“ nariai – Laima Šulskutė (fleita), Rolandas Romoslauskas (altas), Sergejus Okruško (klavesinas) – ir solistė Dovilė Kazonaitė (sopranas). Popietę ves muzikologė Laimutė Ligeikaitė.



Kompozitorius Teisutis Makačinas yra pasaulinį pripažinimą pelniusios vinilinės plokštelės „Disko muzika“, pradėjusios elektroninės popmuzikos raidą Lietuvoje, kūrinių, taip pat daugelio populiarių estradinių dainų („Kur tas kelelis“, „Berniukai“, „Vėjas man pasakė“ ir kt.) autorius, o jo akademinės muzikos opusai puošia ne vieno Lietuvos kolektyvo ir solisto repertuarą. Ilgametė kūrybinė draugystė kompozitorių sieja ir su ansambliu „Vilniaus arsenalas“. Trio susibūrė 1986-aisiais, o po metų atidarius Taikomosios dailės muziejų čia jų rengiami koncertai tapo tradiciniais. „Vilniaus arsenalas“ itin daug dėmesio skiria šiuolaikinei lietuvių muzikai. Nuo 2001 m. pradėtą kūrybinį bendradarbiavimą su kompozitoriais O. Balakausku, F. Bajoru, A. Martinaičiu, T. Makačinu, V. Bartuliu, J. Juozapaičiu, M. Urbaičiu, Z. Bružaite, L. Narvilaite ir kitais vainikavo daugiau kaip 80 naujų kūrinių premjeros.



Teisučio Makačino kamerinės muzikos koncertą rengia Lietuvos kompozitorių sąjunga, remia Lietuvos kultūros taryba. Partneriai: Lietuvos dailės muziejus, Taikomosios dailės ir dizaino muziejus. Įėjimas laisvas.

Žymos:
LKS inf.,
Teisutis Makačinas ir „Vilniaus arsenalas“. LKS nuotr.
Teisutis Makačinas ir „Vilniaus arsenalas“. LKS nuotr.