7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje – pučiamųjų instrumentų virtuozai iš 20 šalių

LMTA inf.
Nr. 33 (1270), 2018-10-19
Muzika Anonsai
Steven Mead. Organizatorių nuotr.
Steven Mead. Organizatorių nuotr.

Netrukus Vilniuje sugaus trimitai ir tūbos, kornetai ir eufonijos. Spalio 26–31 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje rengiamas II tarptautinis Juozo Pakalnio atlikėjų pučiamaisiais ir mušamaisiais muzikos instrumentais konkursas. Jo metu varžysis varinių pučiamųjų instrumentų atlikėjai.

 

Startavęs prieš dvejus metus, tarptautinis Juozo Pakalnio vardo konkursas šį rudenį suburs Vilniuje muzikos profesionalus iš viso pasaulio. Tai vienintelis tokio masto pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų atlikėjų konkursas Baltijos šalyse ir vienas didžiausių Europoje.

 

Jėgas suvieniję mūsų šalies muzikos profesionalai siekia puoselėti pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų atlikimo meną bei supažindinti kuo platesnę tarptautinę auditoriją su Lietuvos kultūra. II tarptautiniame Juozo Pakalnio konkurse tikimasi sulaukti daugiau nei 50 muzikos profesionalų iš 20 šalių, juos vertins kompetentinga tarptautinė vertinimo komisija.

 

Konkurso idėjos autorius ir sumanytojas, LMTA profesorius, meno daktaras Robertas Beinaris sako, kad renginys padeda išsaugoti tradicijas, o kartu yra jaunatviškas ir atviras visiems, siekiantiems tapti išskirtinėmis asmenybėmis.

 

„Jau pirmasis tarptautinis Juozo Pakalnio vardo konkursas parodė, kad tokie renginiai atlikėjams tampa puikiu atspirties tašku tolesniame karjeros kelyje, o visiems muzikos mylėtojams – galimybe pažinti ir patirti pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų skambesį.“

 

Konkurso atidarymo ceremonija ir iškilmingas pradžios koncertas vyks spalio 26 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje. Gros į Vilnių atvykęs vienas garsiausių pasaulyje eufonijos virtuozų Stevenas Meadas iš Jungtinės Karalystės. Jam talkins LMTA pučiamųjų instrumentų orkestras, diriguojamas doc. Egidijaus Ališausko. Pradžia 18 val.

 

Spalio 27 ir 29 d. vyks konkurso perklausos. Jos atviros klausytojams. Trimito ir korneto atlikėjai varžysis LMTA Antruosiuose rūmuose (Vilniaus g. 6-2), o eufonijos ir tūbos muzika skambės akademijos Centriniuose rūmuose (Gedimino pr. 42). Perklausų pradžia – spalio 27 d. 9.30 val., spalio 29 d. 10.30 val.

 

Tarp perklausų ir finalo spalio 30 d. konkurso dalyviai ir svečiai turės galimybę dar kartą išgirsti eufonijos virtuozą Steveną Meadą – LMTA Didžiojoje salėje 19 val. jis surengs rečitalį. Akompanuos Paulius Matuzas (fortepijonas).

 

Konkurso dalyvių finaliniai pasirodymai ir apdovanojimo ceremonijos vyks spalio 31 d. LMTA Didžiojoje salėje nuo 11 iki 21 val. Visa programa skelbiama akademijos tinklalapyje Lmta.lt. Įėjimas į renginius laisvas.

Žymos:
LMTA inf.,
Steven Mead. Organizatorių nuotr.
Steven Mead. Organizatorių nuotr.