7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Filharmonija pradėjo prekybą 78-ojo koncertų sezono bilietais

LNF inf.
Nr. 24 (1261), 2018-06-15
Muzika Anonsai

Vasaros koncertinę atmosferą dar kaitinant įspūdingiems Vilniaus festivalio žvaigždžių pasirodymams, Nacionalinė filharmonija savo lankytojus jau kviečia žvelgti ir į 78-ojo koncertų sezono kaleidoskopą. Filharmonijos interneto svetainėje jau paskelbti 2018 m. rugsėjo–gruodžio mėn. koncertai, o akyli lankytojai suskubo rūpintis bilietais, ypač į naujamečius renginius ir sezono atidarymą.

 

78-ąjį koncertų sezoną numatyta pradėti rugsėjo 14 dieną. Filharmonijos Didžiojoje salėje su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) pasirodys nūdienos violončelės garsenybė, Lietuvoje visada laukiamas muzikas Giovanni Sollima. Su juo koncertuos vienas stipriausių mūsų šalies jaunųjų violončelininkų Glebas Pyšniakas. Prie dirigento pulto stos LNSO meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas. Sezono pradžiai numatytoje programoje – Aarono Coplando siuita „Apalačų pavasaris“, Giovanni Sollimos Koncertas violončelei ir orkestrui „Liaudies pasakos“ ir „Violončelės, vibrato!“ dviem violončelėms ir styginiams bei Kristinos Vasiliauskaitės „Simfonetė“.

 

Ypatingo publikos dėmesio visada sulaukia ir Lietuvos kamerinio orkestro koncertų sezono pradžia. Ji numatyta rugsėjo 22-ąją. Su orkestru koncertuos jo meno vadovas, solistas ir dirigentas Sergejus Krylovas, solo smuiku taip pat grieš orkestro koncertmeisteris Džeraldas Bidva ir smuikininkė Rusnė Mataitytė, o fortepijonu skambins Kristina Miller. Bus atliekami Felixo Mendelssohno-Bartholy Koncertas smuikui, fortepijonui ir orkestrui d-moll, Alfredo Schnittkeʼs „Senovinio stiliaus siuita“ (Vladimiro Spivakovo orkestruotė) ir Olli Mustoneno Koncertas trims smuikams ir orkestrui.

 

Iki Naujųjų metų Lietuvos nacionalinė filharmonija publikai parengė per šešiasdešimt originalių programų, skambėsiančių pačioje Filharmonijoje, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Šv. Jonų bažnyčioje, Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre ir Trakų pilies menėje.

 

Vilniuje sulauksime įvairių iškilių pasaulio muzikų ir kolektyvų, kaip antai „Konzerthausorchester Berlin“, Saro žemės jaunimo simfoninio orkestro, perkusininkų grupės iš Niujorko „Mantra Percussion“, italų meistrų iš Pavijos „I solisti di Pavia“ ir dirigento violončelininko Enrico Dindo, baroko orkestro „Concerto Copenhagen“ ir solisto smuikininko Fredriko Fromo, dirigentų Zhango Guoyongo, Keri-Lynn Wilson, Nicholo Miltono, solistų Luko Geniušo, Edgaro Montvido, Meachos Brueggergosman, Mūzos Rubackytės, Margaritos Levčuk ir kt. Įvairių žanrų muzikos prisodrintame rudens ir žiemos laikotarpių koncertų repertuare kiekvienas klausytojas ras jam artimų ir patinkančių atlikėjų bei kūrėjų pavardžių, masinančių kūrinių.

 

2019-aisiais Nacionalinė filharmonija ketina uždaryti rekonstrukcijai Didžiąją koncertų salę, tad 2018 metais publika dar turi apsčiai progų pasimėgauti būtent čia skambėsiančia muzika ir harmoninga aplinka.

 

Daugiau informacijos apie koncertus – interneto svetainėje www.filharmonija.lt.

Žymos:
LNF inf.,